Her kan du se beretninger fra patienter, afsnit og pårørende om aktiviteter, der har modtaget støtte fra Håb i Psykiatrien.

Det er beretninger om små glimt af glæde og håb gennem beskedne donationer fra både private og firmaer.

Læs, hvordan patienter, pårørende og personale sammen har fået skabt fællesskab og samvær, nærvær, lethed, fordybelse eller, hvad der ellers lige var behov for.

Vi håber, at I vil blive inspireret og at det vil være en drivkraft for jer til at gøre det samme eller noget andet. Til at sende en ansøgning, give et bidrag til foreningen – eller en håndsrækning som frivillig. At I måske gennem nedenstående får en dybere forståelse er, hvad psykiatri er – og ikke er.

Det er faktisk ikke helt tosset!

Opera til hjertet – intet mindre

Helene Hvass Hansen på Psykiatrisk Center Amager - lukkede afsnit og ældre Operaoplevelse i psykiatrien. Fra Figaros Bryllup til Boheme og over Romeo og Julie til Carousel, som det ultimative slutnummer til Liverpool fans: You´ll never walk alone. Der var...

read more

Sommerfest på åbent psykose afsnit Frederiksberg

Det var en forrygende dag… Patienten der stod for at grille og som har haft svært ved at igangsætte aktiviteter, stod selvstændigt og styrede grillen med stort smil på læben. Der blev grint og joket på køkkenholdet, og stemningen var bare generel god hele dagen.

read more

Dressed op til fest på affektivt afsnit

Sommerfest som medicin? …Der var også mange patienter, der tog ekstra pænt tøj på og gjorde lidt ekstra ud af sig selv. En anden patient sagde også:” hvis det var sådan her hver dag, så havde jeg nok ikke behøvet min medicin”.

read more

Aktiv dag i Aabenraa

Dagen hvor patienter, overlæger og sygeplejersker spillede dart og fodboldpool
På Psykiatrisk Afdeling Aabenraa, sengeafsnit 61-61 fik patienterne en aktiv dag med bordfodbold, oversize dartskive og fodboldpool

read more

Indretning af besøgsrum

Tilfredsstillelsen ved selv at skabe det smukke
“Nu er værelset meget mere børnevenligt ….og jeg har lavet en personlig tegnebog til min datter, nu hvor der er redskaber og rum til at hun kan bruge den”

read more

En rigtig mandedag – Aktiv Torsdag

Mænd er da også til Wellness Aktiv Torsdag har stået på mange forskellige ting, bl.a. Wellness-aften, hvor der denne gang var stor deltagelse fra mændenes side, som alle fik fodbad og ansigtsmasker😊 Rigtig mandehygge!

read more

Aktivitetsudstyr

Åbenrå hygger med diverse spil
“..Alle synes det er super hyggeligt at lave noget sammen, især udenfor i solskinsvejr.”

read more

Kedelige dage kan bruges til maling

Åbent afsnit 6221 holder også af at male
På en kold og kedelig dag ville det være hyggeligt at sætte sig ned og have en hyggelig stund. Hvis man ikke ønsker at tale særligt meget men hellere vil sidde trygt med sin kontaktperson og lave noget kreativt. Det flytter tankerne over på noget andet.

read more

Indretningsprojekt for en kedelig gang

Sammen om at gøre det smukt og hyggeligt
“…de unge en hel weekend til at gå med at putte plakater i rammer, samt lægge dem ud på vores lange gang for at se hvilke, der ville være fine at hænge sammen.”

read more

19.1 Køkken på hjul – fælleskab på hjul

Køkken på hjul på Gentoftes lukkede afsnit 19.1 Patienterne siger: ” Det er dejligt at lave noget som man var vant til at lave derhjemme”, ”Det er hyggeligt at lave mad sammen” og ” Det er dejligt at man kan have indflydelse på dagens ret”

read more

Bluetooth højttaler

Patienterne udtaler bl.a.: ”Musik er stemningsændrende” og ”Musik gør mig glad”
Vi bruger højtaleren under mange forskellige aktiviteter lige fra rolige morgenmøder og meditation til hård fysisk træning.

read more

Sportsdag 2019

Aabenraa 61/63 leger og dyrker motion

“Vi kan alle, patienter, pårørende og personale, blive enige om at det er dejligt at have en anden måde at være sammen på og det vil vi gerne gøre meget oftere…”

read more

Ro til angstgruppen

Ting i hånden letter samvær
…Tingene blev præsenteret på morgenmødet, og direkte efter blev den første ting taget i brug til en lægesamtale. …

read more

Mad fra mit hjemland – Eritrea

Mad fra mit hjemland Det betyder meget, at jeg kan vise dem, hvor jeg kommer fra og høre, hvad andre synes om maden. Det er svært for mig at være indlagt, og dette kunne være et lyspunkt.”

read more

Duft til angstgruppe

Massagebolde hjælper til øget koncentration
Det åbne afsnit 5 på Psykiatrisk Center Ballerup søgte støtte til sansestimulerende redskaber, som kunne hjælpe patienterne til at være i stand til at medvirke i fællesaktiviteter og svære samtaler med læger og andet personale.

read more

Spilleglæde på tværs

19.1 Gentofte – lukket afsnit
“Det slår tiden ihjel her inde, det er en anden måde at have samtaler på, samvær og ikke så alvorligt som det nogen gange kan være en-til-en….”

read more

Huer, ishockey og spil

Fiskeklubben Free the Worm – nu også med hue
R4 på Sankt Hans tager på fisketur hver anden torsdag. Vi får mange positive kommentarer omkring vores huer (og vores trøjer) når vi fisker.

read more

Æbleskivejulehygge

Æbleskivehygge – også for de pårørende!
Vi fik i fællesskab etableret et lille udekøkken (da vi ikke har køkken på afsnittet) og så blev der ellers bagt æbleskiver til den store guldmedalje.

read more

Oasers sindsygt dejlige julemarked

Skejby sygehus 11-12. december 2018
Vi bliver tit imponeret over jeres kreavitivitet, virkelyst og hjertevarme i forhold til indlagte i psykiatrien. Denne gang har vi slet ikke ord…Klik ind her og se en fantastisk video!

read more

Risengrødshygge

Åbenrå integreret afsnit 61/63
Selve dagen blev ikke helt, som vi havde planlagt, da vi lige pludselig fik enormt travlt- men sådan kan det jo også være på et akut afsnit. Men takket være en flok fantastiske studerende og elever lykkedes det os alligevel at få gang i arrangementet,

read more

Løbemarathon – også for nisser

Julemarathon med sund juice
Vi havde en fed dag med løbebåndsmarathon tirsdag den 11. december. Dagen endte med at vi fik løbet og gået to marathon – dvs over 84 km fordelt på næsten 30 patienter plus det løse

read more

Free the Worm – Fiskeklub

Hold trøjer til fiskeklub på R4 Sankt Hans "Fiskeklubben vil bestå så længe, der er patienter på Sankt Hans", stod der i ansøgningen om trøjer til klubbens medlemmer. "Vi har fisket i snart 2 år og synes det er på tide, at folk kan se, vi er en fiskeklub, som iøvrigt...

read more

Sønderjysk Kaffebord

Afsnit 61/63 Aabenraa markerer Sindets Dag Vi havde en dejlig dag med "Synnejysk Kaffebord" på afsnit 61/63 i Aabenraa. Der blev plukket blomster på formiddagsgåturen og dækket fint op i fællesskab. Der var patienter, enkelte pårørende, personale, læger, psykolog,...

read more

Vores forskellige egnsretter

Samskabelse om meget mere end mad
Sankt Hans på Sindets Dag: “Vi tænker, at mad er med til at bringe mennesker tættere på hinanden, og at de forskelligheder vi til dagligt kan have tendens til at fokusere på, bliver udvisket når man sidder og spiser sammen over mad man har lavet sammen.”

read more

Løbebåndsmarathon

Løbebåndsmarathon på afd. 61/63 i Åbenrå – med sund juice
Vi havde en fed dag med løbebåndsmarathon tirsdag den 11. december. Dagen endte med at vi fik løbet og gået to marathon – dvs over 84 km fordelt på næsten 30 patienter

read more

Julefrokost i Nimbus parken

Nimbusparken psykiatrisk ambulatorie – ca. 45 personer
Det er første gang vi har modtaget en takkevideo fra de patienter, som har deltaget i en aktivitet støttet af Håb i Psykiatrien. Lyt med ved at klikkere videre her…

read more

Højttaler og fællesmusik

Musik og glæde på afsnit 6112 Rigshospitalet
Vores patienter fortæller, at det er hyggeligt med musik både til kreative sysler og til at dyrke motion til. Når julemåneden starter lige om lidt, skal der laves konfekt og høres julemusik 😊”

read more

Tour de Psyk i Thorshavn

Sindets Dag i Thorshavn – åbent og lukket afsnit – 2 motionscykler
De to motionscykler blev taget i brug på begge afsnit – og så blev der ellers cyklet om kap – og fejret med “champagne”.

read more

Fra et hjem med klaver

Nu har de klaver i Nimbus parken - og det stemmer! Nu kan de spille klaver på det psykiatriske ambulatorie i Nimbus parken. Der er udtalt følgende om klaveret: ’Skønt at få musik i Nimbusparken. Det er noget helt andet at synge med musikledsagelse!’ ’Nu kan vi se frem...

read more

Bagedyst

Frederiksberg afsnit 270Ø
Sindets Dag 2018 bød også på bagedyst – for det kan man også godt på et lukket afsnit i psykiatrien.
“Det var en rigtig hyggelig dag, som patienterne var meget glade for blev prioriteret i den ellers til tider travle hverdag.
Tak fordi du/I var med til at gøre dette muligt!”

read more

Syng med kulturminister Mette Bock

Sindets Dag - højskoletraditionen på afsnit 19.1 på Gentofte Ud på de sene eftermiddagstimer faldt der ro over det lukkede afsnit på Gentofte. Kulturminister Mette Bock sang for til den ene kendte højskole sang efter den anden, så smukt akkompagneret af Allan Sjølin,...

read more

MusikBeRiget på Sindets Dag

Vellyd og intens stemning på Psykiatrisk Center Ballerup - Sindets Dag Beruset over at have deltaget i 3 vidunderlige koncerter med MusikBeriget på Psykiatrisk Center Ballerup. Beruset over, at være i selskab med nogle skønne patienter - og beruset over at se deres...

read more

Maling med kunstmaler

Sindets Dag med kunstmaling i Ballerup
Steen Moestrup besøgte ældrepsykiatrien på Psykiatrisk Center Ballerup – og det håber vi at kunne gøre mere af

read more

Perlegaver på Sindets Dag

Afsnit 6112 - lukket afsnit på Rigshospitalet - Psykiatrisk Center København "I dag sad jeg med 3 kvindelige patienter og lavede perler. Vi talte meget om, hvad det betød for dem at sidde med perlerne. En fortæller, at det giver ro for tankerne og det er dejligt at...

read more

Bordtennis og bordfodbold

Stort ønske fra patienterne på afsnit 6203
“I weekender keder vi os tit fordi der ikke er aktiviteter, der er det rart med de nye borde”, Mandlig patient, 25 år”

read more

Haveglæde

Gentofte lukkede afsnit 19.1
“Haven betyder meget for vores patienter og de nyder at komme i haven så ofte som muligt”. Beretning om mange aktiviteter i haven……

read more

Popcorn kan også noget

Psykiatriske sengeafsnit på Rigshospitalet
Forleden gav Håb i Psykiatrien popcorn til patienterne på Rigshospitalet.
Kørte rundt med en popcorn maskine og delte ud.

read more

Volleyball i lukket have

Olympic Games - afsnit 6112 og 6201  I sommer blev der spillet volleyball i Rigshospitalets lukkede have. En patient, som spillede med en formiddag som en del af forskellige aktiviteter med fysioterapeuten, beretter, at volleyball giver motion og adspredelse. Og jeg...

read more

Kreativt Udstyr

Psykiatrisk Afdeling Aabenraa, Sengeafsnit 61-63
“Jeg havde en samtale med en patient her for nylig, hvor vi snakkede lidt om det med at bruge det kreative til at udtrykke følelser og derigennem kom til at snakke om de farver hun bruger i sine malerier. Hun er mest til de glade farver og har svært ved kunst som bliver for mørkt…

read more

Minikoncerter på Rigshospitalet

Krydret med isbåde
Personalet skriver:
Og hun fik en blomst!
I går aftes, midt under koncerten!
“Ja, det er ikke til dig”, sagde han, da han plukkede den!
Ok, det havde jeg så allerede gennemskuet!…

read more

Fællesmadlavning

Rigshospitalet afsnit 6221 – Aktiv Torsdag
Personalet på RH afsnit 6221: “I torsdags var det vores elever, der stod for aktiv torsdag, og da den ene af dem er fra Vietnam stod den på hjemme lavede forårsruller (og cookies). Der var mange patienter til at hjælpe, da der var masser af grøntsager, der skulle hakkes og cookies der skulle røres sammen…

read more

Aabenraa integreret afsnit – Kreativt udstyr

Muligheder for samtale og pause fra symptomer
Patienterne udtaler:
“Det er afslappende at sidde og tegne”
“Det er rart at være sammen med nogen andre om noget kreativt, og nogen gange kan det være lidt nemmere at snakke om svære ting…

read more

Oaser i Psykiatrien

Guitar og blomster
Johanne, som færdes som frivillig på Risskov har optaget denne video, som viser den stemning der skabes, når der kommer blomster i psykiatrien og en patient har fået adgang til en guitar – selvom hun er indlagt på det lukkede afsnit. Det hele med støtte fra Håb i Psykiatrien…

read more

Aabenraa integreret afsnit – Bordfodbold

Fællesskaber på tværs af flere afsnit – patienter og pårørende
Er det ikke skønt? Det rigtigt gode ved bordfodbold er, at man ikke kan spille alene. Man skal lige have fundet en anden, som er med på en omgang kamp og latter.
Patienterne siger: “Det er fedt kunne lave noget…

read more

Frederikshavn åbent afsnit

Mulighed for snak og samvær i forhaven – fælles etablering
“Her er lidt stemningsbilleder fra sidste uge, hvor bænken blev indviet. Forinden havde især de mandlige patienter sammen med vores pedel brugt et par hyggelige timer med at samle den. Jeg gik forbi dem op til flere gange og jeg vil beskrive det som “mandehørm”. Der blev snakket om…

read more

Rigshospitalet – den lukkede have

Mandags minikoncerter – med isbåde
Søren Magnussen:
Across the Universe, i psykiatrien!
Sang John Lennon, engang!
I går spillede Morten Skånstrøm og Alfred Riis nummeret!
I den lukkede have i psykiatrien på Riget!…

read more

Haveprojekt i den lukkede have

Lukket afsnit 19.1 – Gentofte
19.1: Vi er så taknemmelige for jeres hjælp. Vi har fået et fællesskab i haven hvor vi alle er på lige fod, vi er fælles om et projekt – det er vores alles have.
I går var vi 7 patienter og 3 personale i haven – vi havde en skøn dag…

read more

“Aktiv Torsdag”

Afsnit 6221 – Rigshospitalet
Personalet skriver: 
Aktiv Torsdag er fortsat en kæmpe succes. Det varmer mit hjerte at se og høre hvor stor tilfredsstillelse det giver både personale og patienter. Siden sidst jeg skrev har den stået på wellness, spilleaften og kongespil (udendørs)…

read more

Klippekort til fitnesscenter

Nimbusparken – Psykiatrisk ambulatorie
Vi var så heldige at få bevilliget penge til klippekort i Fitness DK, så patienter tilknyttet ambulatoriet har mulighed for at afprøve motionsgruppen og måske på sigt vælge selv at blive medlem. Gruppen finder sted to gange om ugen og er bygget således op, at vi begynder med en…

read more

Blomster og ikke mindst nærvær

Risskov – Oaser i Psykiatrien
Jeg kender en ung kvinde der lige nu er indlagt, endnu engang. Med dumme desperate valg, endnu engang. Med dårlige oplevelser, endnu engang. Med en smerte så ulidelig stor og et håb så uendeligt lille. Hun er opgivende. Orker ikke mere kamp. Ved ikke hvad hun skal tro på…

read more

Bankospil og anden hygge

Rigshospitalet – Aktiv torsdag
Hvordan går det der?
Hermed et par citater om ”Aktiv Torsdag”:
”Det er et fedt arrangement, hvor stort set alle fra afdelingen deltager. Dejligt at der sker lidt anderledes”
”Det er super dejligt, at vi (patienterne) bliver inddraget i både indkøb og madlavning”…

read more

Haveprojekt

Gentofte – Lukket afsnit
Vi har nu en fast aktivitet på ugeskema, der hedder havearbejde. Det er hver torsdag kl. 10.00. Vi har nu været i gang to torsdage og det har været en positiv oplevelse for både patienter og personale. Vi er fælles om et projekt og det giver os nogle andre relationsmuligheder med pt. Den første dag i haven havde vi to patienter med…

read more

Udendørshygge via havemøbler

Kalundborg – Minihøjskolen
“Fede havemøbler, tak fordi () tog initiativet og at det så lykkedes er jo bare skæppe skønt.
” Det er en fornøjelse at sidde i Oasen nu hvor der er kommet nogle lækre havemøbler.”
“Stolene er rigtigt dejlige at sidde i lækkert med lukkede sider og højden på siderne passer…

read more

Samvær om Smoothies

Rigshospitalet – Frirum i Psykiatrien
Søren Magnussen:
Og solen haglede på vores hud!
Og bordet var fyldt af Kaos!
Lige midt i patienternes have i psykiatrien, som vi kunne dufte – altså haven!
Af bestik og ananas og poser med bær og blenderen og strømkabler og mælk og yogurt…

read more

Grillaften og kongespil

Rigshospitalet – Frirum i Psykiatrien
Og vi trampede som en hær ned af trappen fra det psykiatriske sengeafsnit!
Ned til aftensolen og det var i går på Riget, i psykiatrien!
Og vi ville hygge os, vi ville skabe vores egen lille rare virkelighed!
Et frirum, selv om det lyder lidt patetisk!…

read more

Jordbærplanter

Rigshospitalet – Frirum i Psykiatrien
Søren Magnussen:
Søren Magnussen:
Jeres dejlige forening hjælper os meget med at etablere en smuk have på det lukkede område, i psykiatrien på Riget!
Nogen gange kan små ting skabe stor glæde for patienterne. I går købte vi 10 danske…

read more

Grillbrunch

Rigshospitalet – Frirum i Psykiatrien
Søren Magnussen: Om lidt starter vi med at lave grill brunch i en af patienternes haver ipsykiatrien på Riget!
Nyt koncept – fredags grill brunch!
Altså et nyt koncept, selv om vi overhovedet ikke kan lide koncepter!
I morgen laver vi sikkert et nyt koncept!…

read more

Planter og en god snak

Psykiatrien i Risskov – Oaser i Psykiatrien
Johanne: Og jeg kunne slet ikke få armene ned.
For jeg ankom til afdelingen med bilen fyldt op af baljer, smukke planter og jord, generøst sponsoreret af Håb i Psykiatrien. Der er altid glæde når jeg kommer og alle beundrede de nye flotte blomster og der blev slæbt og drukket saft i varmen udenfor…

read more

Madlavning og Spisning

6112 Rigshospitalet – aktiv torsdag
I går havde vi fælles madlavning og spisning. Min kollega fortæller at aftenen var gået super godt og at patienterne elskede konceptet. En gruppe stod for indkøb, en anden for madlavningen og en tredje for borddækning. Min kollega understreger at ALLE patienterne sad ude i miljøet og spiste sammen, hvilket var et sjældent og fantastisk…

read more

Haver og blomster på afsnittene

Psykiatrisk Hospital Risskov – Oaser – Åndehuller i Psykiatrien
Efter en morgentur på blomstertorvet, er lørdagen blevet brugt i det dejligste selskab. Sammen med patienter på to psykiatriske sengeafsnit. ❤️
Det blev til masser af jord under neglene, skønne samtaler i varmen, musik på telefonen, kold…

read more

Grillaften – Igen

Rigshospitalet – Frirum i Psykiatrien
Søren Magnussen: Og dette foto er fra kl 18 og nu er jeg lige kommet hjem fra den dejligste grillaften i psykiatrien!
Med pølser og masser af grønsager og spareribs og den mest lækre hjemmelavede (næsten) kartoffelsalat, lavet af en patient på sengeafsnittet!…

read more

sko str 48

Herlev-Gentofte Hospital – socialpsykiatrien
Nogen gange er det bare det helt basale, som gør en forskel.
Noget som de fleste ikke tænker over.
Fra denne patient med en lidt stor skostørrelse var ønsket udtrykt i tre velvalgte ord:
“At være soigneret”…

read more

Olympic Games

Rigshospitalet
Olympic Games med Christian og Søren!
Hedder vores nye ting i den lukkede del af psykiatrien på Riget!
Og vi startede i mandags!

read more