Vi lytter til dig

Håb i Psykiatrien er en almennyttig og velgørende forening, der ønsker at skabe alt fra spændende indhold til særlige øjeblikke og velvære for patienter med psykiatriske sygdomme.
Vi ønsker at inspirere patienter til at italesætte ønsker og drømme, og sammen med personale og / eller pårørende i fælleskab få realiseret øjeblikke af glæde og håb. Derfor vil foreningen:

  • Udlodde økonomisk støtte til konkrete indkøb eller aktiviteter for enkelt patienter eller grupper af samme
  • Etablere kontakt til et hold af foretrukne leverandører, kunstnere mv, hvilket letter koordinering og samarbejde for sundhedsvæsenet
  • Opsamle erfaringer og udbrede disse

Udover glæde, håb og indhold ønsker organisationen at prioritere støtte til:

  • at fremme fysisk sundhed
  • primært give særlige øjeblikke til patienter, som ikke selv kan skabe dem grundet kortere eller længere indlæggelse, især på lukkede afsnit
  • øge udbuddet af aktiviteter på sengeafsnit i aftener og weekend

 

Administrationen

Lotte Frost Jørgensen

Formand for foreningen / 6022 4061

Fuldtidsfrivillig i foreningen
Ledelseserfaring offentlig og privat

Vi kan gøre det markant bedre for de psykiatriske patienter i Danmark, og jeg føler et behov for at handle nu til patienternes direkte fordel. Derfor har jeg taget initiativet til Håb i Psykiatrien og arbejder passioneret for at gøre en forskel nu og her – og vise hvor lidt der skal til for at få lys og håb frem og ind til de, som kan bruge dette til at bringe sig selv videre.

Line Riddervold Thorsen

Daglig leder og projektleder / 6146 5458

Cand. mag. i Sprogpsykologi

I Håb i Psykiatrien er der en unik tilgang til at skabe mere håb gennem fællesskab, oplevelser og motion. Vi lytter til ønsker og drømme, mens vi i fællesskab fokuserer på, hvad der kan gøres nu og her. Derfor er det for mig en fornøjelse at se folk i øjnene, lytte til deres historie og sammen finde ud af, hvad vi kan gøre lige nu, så håbet vokser allerede fra dag et.

louise Hansen

Louise Maria Hansen 

Ledende træner og frivilligkoordinator MotionsCaféerne / 2896 5458

Ergoterapeut og stud. sundhedsfremme og sundhedsstrategier

Jeg er utrolig glad for, at jeg bliver en del af det fællesskab som Håb i Psykiatrien giver. Motion, bevægelse og fællesskab har stor betydning for menneskers generelle velvære og igennem disse skaber vi mening, sammen. 

Bestyrelsesmedlemmer

Lotte Frost Jørgensen

Formand for foreningen

Fuldtidsfrivillig i foreningen
Ledelseserfaring offentlig og privat

Vi kan gøre det markant bedre for de psykiatriske patienter i Danmark, og jeg føler et behov for at handle nu til patienternes direkte fordel. Derfor har jeg taget initiativet til Håb i Psykiatrien og arbejder passioneret for at gøre en forskel nu og her – og vise hvor lidt der skal til for at få lys og håb frem og ind til de, som kan bruge dette til at bringe sig selv videre.

Sylvia Johanssen

Bestyrelsesmedlem

Koordinator for borgere med psykisk sårbarhed, Frederiksberg Sundhedscenter

Jeg går helhjertet ind i at arbejde for ’Håb i Psykiatrien’ som er et fantastisk initiativ og en forening som har fokus på motion, aktiviteter og fællesskab. Dette har en afgørende betydning for  menneskers helbredelsesproces. Med et stort engagement og få midler har foreningen understøttet aktiviteter på mange af landets psykiatriske afdelinger og ambulatorier.

Tine Lassenius Kramp

Bestyrelsesmedlem

Management Consultant
Healthcare og Social innovatør

Vi kan sammen gøre en kæmpe forskel for vores sårbare medmennesker – de besidder alle og hver uvurderlige kvaliteter og evner, som vores samfund har brug for, for at forny sig.

Ved at skabe flere glimt af håb, mening og fællesskab medvirker vi til at give hver eneste af dem en klarere stemme!

Håb i psykiatrien lone

Lone Hjerrild

Bestyrelsesmedlem og frivillig

Selvstændig psykoterapeut
Gruppeleder i pårørendegrupper i Psykiatrifonden

Det giver mening for mig at gøre noget – og derfor har jeg valgt at arbejde i foreningen for at skabe glæde i nuet for patienter på psykiatriske afdelinger.

Dea Franck

Dea Franck

Bestyrelsesmedlem

Selvstændig psykolog

Det vigtigste at bevare, når livet rammer hårdt, er håbet. Håb i Psykiatrien bidrager til at holde håbet i live for de patienter, der er hårdt ramt i livet. Jeg tror på, at vi gennem Håb i Psykiatrien kan skabe en bedre psykiatri til gavn for patienter, pårørende og de medarbejdere som får fornyede muligheder sammen med patienten.

Faglige konsulenter 

Ida Hageman

Faglig rådgiver, psykiater

Vicedirektør Region Hovedstaden Psykiatri

håb i psykiatrien henriette la cour juridisk

Henriette la Cour

Juridisk rådgiver

Advokat hos Nyborg Rørdam, Advokatfirma

Jeg er glad for at kunne støtte ’Håb i Psykiatrien’ som er et rigtigt godt og meget nødvendigt initiativ. Jeg tror på, at især foreningens fokus på det sociale samvær og fysisk aktivitet i form af fællesskab bl.a. i og omkring motions cafeen fremmer mental sundhed. Helt generelt mener jeg, at et sundt liv med bevægelse og fællesskab skaber en større livsglæde, som igen en vigtig brik for en effektiv helbredelsesproces.

Øvrigt personale

Marlene Schjøtz

Projektkonsulent

Cand. soc. og socialrådgiver

Fysisk aktivitet og socialt samvær kan i høj grad have positiv indvirkning på menneskers mentale sundhed. Derfor glæder jeg mig over, at kunne være til at give at mennesker med svære psykiske lidelser mulighed for at opleve glæden og fordelene ved netop motion og sociale fællesskaber i MotionsCaféen.