Vi lytter til dig

Håb i Psykiatrien er en almennyttig og velgørende forening, der ønsker at skabe alt fra spændende indhold til særlige øjeblikke og velvære for patienter med psykiatriske sygdomme.
Vi ønsker at inspirere patienter til at italesætte ønsker og drømme, og sammen med personale og / eller pårørende i fælleskab få realiseret øjeblikke af glæde og håb. Derfor vil foreningen:

  • Udlodde økonomisk støtte til konkrete indkøb eller aktiviteter for enkelt patienter eller grupper af samme
  • Etablere kontakt til et hold af foretrukne leverandører, kunstnere mv, hvilket letter koordinering og samarbejde for sundhedsvæsenet
  • Opsamle erfaringer og udbrede disse

Udover glæde, håb og indhold ønsker organisationen at prioritere støtte til:

  • at fremme fysisk sundhed
  • primært give særlige øjeblikke til patienter, som ikke selv kan skabe dem grundet kortere eller længere indlæggelse, især på lukkede afsnit
  • øge udbuddet af aktiviteter på sengeafsnit i aftener og weekend

 

Bestyrelsen for Håb i Psykiatrien  

Lotte Frost Jørgensen

Formand for foreningen og daglig leder

Fuldtidsfrivillig i foreningen
Ledelseserfaring offentlig og privat

Vi kan gøre det markant bedre for de psykiatriske patienter i Danmark, og jeg føler et behov for at handle nu til patienternes direkte fordel. Derfor har jeg taget initiativet til Håb i Psykiatrien og arbejder passioneret for at gøre en forskel nu og her – og vise hvor lidt der skal til for at få lys og håb frem og ind til de, som kan bruge dette til at bringe sig selv videre.

Sylvia Johanssen

Bestyrelsesmedlem

Koordinator for borgere med psykisk sårbarhed, Frederiksberg Sundhedscenter

Jeg går helhjertet ind i at arbejde for ’Håb i Psykiatrien’ som er et fantastisk initiativ og en forening som har fokus på motion, aktiviteter og fællesskab. Dette har en afgørende betydning for  menneskers helbredelsesproces. Med et stort engagement og få midler har foreningen understøttet aktiviteter på mange af landets psykiatriske afdelinger og ambulatorier.

Tine Lassenius Kramp

Bestyrelsesmedlem

Management Consultant
Healthcare og Social innovatør

Vi kan sammen gøre en kæmpe forskel for vores sårbare medmennesker – de besidder alle og hver uvurderlige kvaliteter og evner, som vores samfund har brug for, for at forny sig.

Ved at skabe flere glimt af håb, mening og fællesskab medvirker vi til at give hver eneste af dem en klarere stemme!

Håb i psykiatrien lone

Lone Hjerrild

Bestyrelsesmedlem og frivillig

Selvstændig psykoterapeut
Gruppeleder i pårørendegrupper i Psykiatrifonden

Det giver mening for mig at gøre noget – og derfor har jeg valgt at arbejde i foreningen for at skabe glæde i nuet for patienter på psykiatriske afdelinger.

Dea Franck

Dea Franck

Bestyrelsesmedlem

Selvstændig psykolog

Det vigtigste at bevare, når livet rammer hårdt, er håbet. Håb i Psykiatrien bidrager til at holde håbet i live for de patienter, der er hårdt ramt i livet. Jeg tror på, at vi gennem Håb i Psykiatrien kan skabe en bedre psykiatri til gavn for patienter, pårørende og de medarbejdere som får fornyede muligheder sammen med patienten.

Faglige konsulenter 

Ida Hageman

Faglig rådgiver, psykiater

Vicedirektør Region Hovedstaden Psykiatri

håb i psykiatrien henriette la cour juridisk

Henriette la Cour

Juridisk rådgiver

Advokat hos Nyborg Rørdam, Advokatfirma

Jeg er glad for at kunne støtte ’Håb i Psykiatrien’ som er et rigtigt godt og meget nødvendigt initiativ. Jeg tror på, at især foreningens fokus på det sociale samvær og fysisk aktivitet i form af fællesskab bl.a. i og omkring motions cafeen fremmer mental sundhed. Helt generelt mener jeg, at et sundt liv med bevægelse og fællesskab skaber en større livsglæde, som igen en vigtig brik for en effektiv helbredelsesproces.

Lønnede medarbejdere

Line Riddervold Thorsen

Daglig leder og projektleder

Cand. mag. i Sprogpsykologi 

Josefine Larsen 

Ledende træner i MotionsCaféen FRB

Cand. scient. i humanistisk samfundsvidenskabelig idrætsvidenskab

Jeg er meget beæret over at være en del af Håb i Psykiatrien. Motion og fællesskab kan være med til at øge livsglæden, og det er de små succeser i hverdagene, der kan være med til at give lys og håb. Gennem motion og det unikke fællesskab, der opstår i motionscaféen, skaber vi sammen et rum, hvor der er plads til alle.  

Marlene Schjøtz

Senior træner MotionsCaféen

Cand. soc. og socialrådgiver

Fysisk aktivitet og socialt samvær kan i høj grad have positiv indvirkning på menneskers mentale sundhed. Derfor glæder jeg mig over, at kunne være til at give at mennesker med svære psykiske lidelser mulighed for at opleve glæden og fordelene ved netop motion og sociale fællesskaber i MotionsCaféen.

Gitte Johansen

Gitte Højgaard Johansen

Projektassistent

Cand. mag. i Kultur & Sprogmødestudier

 

Jeg er glad for, at jeg kan være med til at bidrage til Håb i Psykiatriens unikke og meningsfulde arbejde med at skabe håb, adspredelse og glædelige øjeblikke for borgere med psykiatriske lidelser på landets psykiatriske afsnit.

Frivillige medarbejdere

Louise Linnet Christensen

Frivillig konsulent

Cand.scient.soc.

Det giver mening for mig at bidrage med mine kompetencer til Håb i Psykiatrien, da jeg brænder for organisationens formål og fokus. Det er utroligt vigtigt, at skabe plads til begivenheder som ikke fastholder mennesker i sygdom. Det giver håb, glæde og fornyet energi.