For pressehenvendelser kontakt:

Mobil: 6022 4061
Mail: info@haabipsykiatrien.dk

Debatindlæg i Avisen Danmark d. 28. december 2023

Håb i Psykiatriens formand, Lotte, har skrevet et debatindlæg omkring MotionsCaféerne i samarbejde med civilsamfundsordfører fra Moderaterne, Karin Liltorp.

“I dag ved vi, at der skal mere til end psykiatrisk behandling for at få det bedre. Medicin og terapi er godt i mange tilfælde, men ikke nok. Hvis man vil undgå, at mennesker bliver fastholdt i psykiatrien, er det helt afgørende, at de har meningsfuldt indhold i tilværelsen. For at opnå personlig recovery, skal vi også føle os værdsat og som en del af et fællesskab. Her er motionsfællesskaber helt oplagte, men har bestemt ikke fået den udbredelse, som de burde.”

Tak til Avisen Danmark for at bringe vores debatindlæg.

Portræt af Håb i Psykiatriens formand, Lotte Frost Jørgensen d. 14. december 2023 af Dansk Erhverv

Håb i Psykiatrien er trådt ind i Civilsamfundets Brancheorganisation under Dansk Erhverv for at støtte arbejdet med at opnå simple, transparente og retfærdige vilkår for netop organisationer som os.

Artiklen fortæller også om behovet for aktiviteter i psykiatrien – noget, som jeg bliver mere og mere overbevist om har en afgørende effekt for at udholde og rejse sig fra psykisk lidelse.

Tak til Dansk Erhverv for det fine portræt.

Håb i Psykiatrien var at finde i Sjællandske Nyheder d. 8. december 2023 og d. 6. januar 2024

Sjællandske Nyheder har bragt nyheder om Håb i Psykiatriens arbejde. Nyheden om den flotte donation fra Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld, som har doneret 200.000 kr. til Håb i Psykiatrien, så vi kan tilbyde flere kulturbesøg og minikoncerter i psykiatrien. Derudover nyheden om Psykiatri- og Handicapprisen 2023 fra Gladsaxe Kommune.

Vi siger tak til Sjællandske Nyheder for at følge med i vores arbejde og for at bringe nyheder om fælleskab, glæde og håb rundt på Sjælland. 

Besøg af TV2 Nord og TV2 Øst til kulturbesøg i december 2023

I december kom TV2 Nord på besøg, da vi havde kulturbesøg i Aalborg med Stephanie Meincke, og TV2 Øst besøgte kulturbesøget i Slagelse, hvor Thomas Tang sang og spillede.

Musik, sang og lyrik kan noget helt særligt, og det hjælper os til at kunne mærke vores følelser. Dertil kan musikoplevelser, sammen med andre, få os til at opleve samhørighed. Det, at der sker noget på afsnittet, giver adspredelse fra tunge tanker og letter derfor, for en stund, tyngden fra symptomer.

Tak til TV2 Nord og TV2 Øst, og tak til personalet på de psykiatriske afsnit, der tager sig tid til at samarbejde om flere aktiviteter i psykiatrien. Tak til de fonde der muliggør kulturbesøg, og tak til alle de dygtige kunstnere, der spiller på de psykiatriske afsnit rundt i det danske landskab.

Flere kulturbesøg – mere musik, sang og lyrik i psykiatrien

Vi blev glædeligt overraskede over, at Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld har besluttet at donere 200.000 kr. til Håb i Psykiatrien, så vi kan tilbyde flere kulturbesøg og minikoncerter på psykiatriske sengeafsnit og ambulatorier i hele landet i 2024.

– Musik, sang og lyrik kan noget helt særligt – det kan aflede patienter fra symptomer og lindre den mentale smerte. Samtidig bliver der skabt et fællesskab blandt patienterne på afdelingen, hvilket er værdifuldt, da vi ved, at mange psykiatriske patienter har svært ved at skabe nye relationer eller at indgå i sociale sammenhænge, siger Lotte Frost Jørgensen, der forventer, at mellem 1400 og 2000 patienter vil få glæde af kulturbesøgene.

Håb i Psykiatrien modtager Psykiatri- og Handicapprisen 2023 fra Gladsaxe Kommune

Mandag d. 4. december 2023 fik Håb i Psykiatriens MotionsCafé i Gladsaxe fornemt besøg af Gladsaxes borgmester Trine Græse sammen med formand for Psykiatri- og Handicapudvalget Katrine Skov, som overrakte Gladsaxe Kommunes Psykiatri- og Handicappris 2023. 

Tusind tak til den deltager fra MotionsCaféen, som havde sendt en indstilling til Psykiatri- og Handicapudvalget. Med prisen følger et diplom og 10.000 kr. fra Gladsaxe Kommune.

TV2 kosmopol

MotionsCaféen Frederiksberg modtager Frederiksberg Kommunes Frivillighedspris 2023

Fredag d. 29. september deltog Håb i Psykiatrien i den Sociale Fællesskabsdag på Frederiksberg, og MotionsCaféen modtog Frederiksberg Kommunes Frivillighedspris.

Tusind tak til den deltager fra Motionscaféen, som havde sendt en indstilling og tak til Socialudvalget i Frederiksberg Kommune. Med prisen følger 15.000 kr., som går til en forening, der har ydet en særlig indsats for det frivillige sociale arbejde i Frederiksberg Kommune.

TV2 kosmopol

En solskinshistorie, som må frem

TV2 Kosmopol kom forbi MotionsCaféen på Frederiksberg d. 5. juni 2023. De blev til et fint indslag med både billede og tekst, som understreger, at der kan skabes håb i psykiatrien.

– De her skønne mennesker, som har oplevet meget, der ikke har været rart i deres liv, de kommer her, og så har de et pusterum, og de har noget at stå op til, siger Louise Maria Hansen, der er dagens træner i MotionsCaféen på Frederiksberg.

Udsendelse: Link til udsendelse.

Juleaktivitet og konkurrence skaber ny energi og fællesskab på hele 5 afsnit

TV2 Øst har i december 2022 været på besøg på afdelingerne på Psykiatrisk akutmodtagelse i Slagelse, for at se og høre om deres juleprojekt med advents konkurrence mellem 5 afsnit om julepynt og kagehuse. Projektet er støttet af Håb i Psykiatrien. 

Jyllands Posten Vejle havde d. 20. juli 2022 en artikel på online avisen 

Tina Jensen og Pernille Søndergård Frandsen er begge frivillige i et initiativ, som giver gratistøj til indlagte på Psykiatrisk Afdeling i Vejle.
Det er et af de mange frivillige projekter, som er sat i søen i 2022.

 

 

socialt indblik håb

Socialt Indblik har lavet en meget læseværdig og værdilæsset artikel om aktiviteter i psykiatrien.

Socialt Indblik er et medieudviklingsprojekt, der vil skabe bedre journalistik om socialt arbejde og indsatsen for socialt og psykisk sårbare børn, unge og voksne. Vi vil lave journalistik, der inspirerer, er konstruktiv og giver plads til nuancer og kompleksitet.

Gloria midlerne gavner AMager

Artikel i Gloria, som er et nyhedsblad for psykisk sårbare i København

En dejlig artikel om vores mikrodonationer effekt på Psykiatrisk Center Amager.

 

Gloria MotionsCafé juni 2020

Artikel i Gloria, som er et nyhedsblad for psykisk sårbare i København

En dejlig artikel om vores MotionsCafé.

Tak til de to deltagere, som gik med til at blive interviewet.

Artikel i Psykiatrisk Sygepleje maj 2020

Bladet udgives af Fagligt Selskab for Psykiatriske Sygeplejersker

Artiklen omhandler både foreningen, mikrodonationer og MotionsCaféen.

Artikel i Gloria, som er et nyhedsblad for psykisk sårbare i København

Tema om håb i marts 2020.

Artikel i Frederiksborg Amts avis

Oktober 2019 i forbindelse med Sindets Dag

LAP Bladet februar 2019

På baggrund af samarbejde med Steen Moestrup på Sindets Dag 2018

Artikel fra Det Sociale Netværk/Headspace Danmark 

I forbindelse med samarbejde med MusikBeRiget på Sindets Dag 2018

Artikel fra Det Sociale Netværk/Headspace Danmark

September 2018 efter stiftelsen af Håb i Psykiatrien og de første erfaringer

Artikel fra Outsideren

Maj 2018 i forbindelse med foreningens stiftelse