MotionsCaféen Frederiksberg og Vanløse

En synergi af glæde, motion og fællesskab

MotionsCaféen er et gratis tilbud til dig, der bor på Frederiksberg er i Vanløse og er tilknyttet Psykiatrisk Ambulatorium Nimbusparken eller modtager støtte efter servicelovens §85, §99 eller bor på botilbud efter §107 eller §108 på grund af en psykiatrisk lidelse.

Her kan du indgå i et socialt fællesskab omkring fysisk aktivitet, hvor fokus er på glæde, inspiration og lækkerhed. Til dig har vi lagt forskellige information via knappen til højre.

Hvis i tvivl eller nysgerrig på noget som helst, så kan du altid kontakte den ledende træner Mobil 28 96 54 58 eller info@haabipsykiatrien.dk.

Nedenfor har vi beskrevet mere detaljeret omkring projektet og omkring de ting, vi sammen med deltagerne har lært, opnået, afprøvet og oplevet indtil nu.

 

Opstarten

Tirsdag d. 17. september 2019 var en skelsættende dag for Håb i Psykiatrien. Mange måneders forarbejde kulminerede i den forløsende åbning af vores eget tilbud til psykiatribrugere; MotionsCaféen for personer med tilknytning til Distriktspsykiatrien på Frederiksberg og i Vanløse.

En MotionsCafé, som vi kommer til at drive og udvikle tæt sammen med deltagerne. Vi har fået midler til et 2 årigt projekt, hvor formålet er at få skabt et sundhedstilbud, som personer med svære psykiske lidelser finder attraktivt, og som kan danne grundlag for nødvendige livsstilsændringer samt medvirke til at etablere sunde sociale fællesskaber, som kan føre til forbedret sundhedsadfærd og øget livskvalitet. Vi vil forsøge at skabe en synergi mellem fællesskab, motion og glæde, så det giver mening at møde op – hver gang.

På billedet kan I se vores ”grand opening”, hvor vi efter en gang ingefærshots og nødder, i flot stil klippede det røde bånd over. Derefter lavede vi alle catwalk på den røde løber ind til den første time med gymnastik, groove dance, eller gåtur, – efter eget valg. Efter motionen havde vi ”3. halvleg”, hvor vi samledes og nød en sund frokost og hyggesnak. Der var flere, som ikke havde brugt deres krop i årevis, ikke danset i årevis, og som genoplevede følelser, som lå gemt langt bort.

Første dags 14 fremmødte deltagere bedømte attraktiviteten til over middel og ord som: ”luksus”, ”fantastisk tilbud”, ”overvældende oplevelse”, ”så dejligt” fyldte rummet.

Projektet ledes som et innovationsprojekt, med design SPRINT både før start og igen hver 3. måned – og med brugerne omkring bordet, selvfølgelig.

Vi ønsker at opnå attraktivitet, højt fremmøde, en oplevelse af lækkerhed – det skal bare være FEDT at være med.

En kæmpe stor og ydmyg tak til Novo Nordisk Fonden for bevillingen.

Spørgsmål til projektet kan rettes til info@haabipsykiatrien.dk.