Oplevelsesture i MotionsCaféerne

En synergi af glæde, motion og fællesskab

Oplevelsesture – udflugter og samvær

Vi arrangerer oplevelsesture for deltagerne i MotionsCaféerne. Antal og datoer ligger ikke fast, men vi ender på et sted mellem fire og ti ture om året. Tid og sted varierer meget, og mange af turene kommer på baggrund af ønsker fra deltagerne. I 2023 har vi blandt meget andet været på Charlottenlund Travbane, på Frilandsmuseet og til gåtur i Amager Strandpark. Derudover deltager vi hvert i år i motionsløbene Royal Run og Sund By.

Vores oplevelsesture er for både deltagerne i MotionsCaféerne på Frederiksberg og i Gladsaxe, så deltagere og frivillige fra begge MotionsCaféer kan mødes.

Oplevelsesturene handler om at understrege og udbygge fællesskabet i MotionsCaféerne.
Ved at flytte fællesskabet fra de vante rammer til nye omgivelser, udvikler det sig, og vi kan lære hinanden at kende på måder, der ikke nødvendigvis kommer til udtryk, når vi ellers mødes til træning, gåtur og mad. Samtidig henvender vi os til en gruppe af mennesker, der ikke har de samme ressourcer som så mange andre – både økonomisk, socialt og mentalt. Derfor kan en gratis tur til eksempelvis Louisiana, Den Blå Planet eller Amager Strandpark med en gruppe mennesker, som man enten kender eller kommer til at kende, være en oplevelse, man ellers ikke havde fået.

På oplevelsesturene bestræber vi os på at have det hyggeligt og rart og samtidig lære eller opleve noget. Vi mødes og tager afsted sammen, spiser frokost, når vi når frem, og bliver klogere på f.eks. Planetariet eller Frilandsmuseet eller nyder omgivelserne, vejret og vinden, når vi har været ude i naturen.

Vi begyndte MotionsCaféerne som et fællesskab med motion som omdrejningspunkt. Sundhed, motion og sund kost er afgørende for alle, men måske endnu mere for personer med svær psykisk lidelse. Det samme gælder for fællesskabet. Derfor er det vigtigt for os, at vi og deltagerne i fællesskab kan opleve forskellige steder et godt stykke væk fra vores faste rammer og være sammen på nye måder.

Nedenfor kan du læse mere om de enkelte ture, se billeder og få et indtryk af, hvad vores oplevelsesture betyder for både deltagere og frivillige.

Royal Run 2024

20. maj 2024

Endnu engang deltog MotionsCaféerne i Royal Run i København og Frederiksberg. Det var en stor udfordring for mange af deltagerne, men alle klarede det så flot. For nogle var det et mål bare at deltage, for andre at slå deres rekord fra sidste år.

Tak til Velliv Foreningen for støtten til vores deltagelse.

IFS løbet 2024

8. maj 2024

Vi var en stor flok på omkring 40, der deltog i det årlige IFS-løb i Fælledparken i København, det der tidligere hed ”Sund By løbet”. Vejret var solrigt og varmet og humøret højt. Der blev gået og løbet til den helt store guldmedalje. Der var lodtrækning på vores numre og en af deltagerne vandt en drikkedunk og en vandtæt pose.

Efter løbet var der mad, frugt og vand til alle deltagere.

Tak til Velliv Foreningen for støtten til vores deltagelse.

Travbanen

Oktober 2023

Vi var endnu engang på travbanen i Charlottenlund, da vi havde nogle billetter i overskud fra sidste tur. Der var gang i den, og en af deltagerne vandt lidt på en af hestene. Det var sjovt at se hestene løbe, og denne gang havde vi godt vejr, så det var dejligt.

 

Frilandsmuseet

September 2023

På en varm sommerdag i september mødtes vi ved indgangen til Frilandsmuseet i Lyngby. Vi fik en god og meget informativ rundvisning om livet på landet for 200 år siden. Bagefter spiste vi frokost, nød solen og udforskede udstillingen.

 

Amager Strandpark

20. juli 2023

Det var den 20. juli, midt i sommerferien, men vejret lignede mere efterår med grå himmel og blæst. Regnen blev heldigvis væk, og vi hyggede os på gåturen fra metrostationen til vandet, mens vi indåndede luften og duften og nød udsigten. Et par modige vandhunde trodsede blæsten og kulden og hoppede i vandet, mens vi andre holdt os varme med sandwich og kaffe.

 

Royal Run 2023

29. maj 2023

Igen i år var Håb i Psykiatrien og MotionsCaféerne til Royal Run i København. Vi var 50 deltagere – både deltagere fra Gladsaxe og Frederiksberg og en flok frivillige. Vi fordelte os på alt fra 1 mile walk til 10 kilometers løb. Arrangementet varede hele dagen, så vi kom og deltog i hold fra formiddag til aften. Alle havde en god oplevelse med en god løbe- eller gåtur, mad, kaffe og godt selskab. 

 

Charlottenlund Travbane

23. maj 2023

En af de faste deltagere fra MotionsCaféen på Frederiksberg foreslog en oplevelsestur til Charlottenlund Travbane, hvor han var kommet som barn og ung. I slutningen af maj mødtes vi på travbanen, drak en kop kaffe og så travløb. Desværre betød regnen, at løbene blev udskudt flere timer. Løbene blev trods alt en god oplevelse for dem, der holdt ud, mens andre nøjedes med kaffen, hyggen og stemningen. 

 

 

Sund By Walk and Run 2023

16. maj 2023

Håb i Psykiatrien var på pletten, da Sund By Walk and Run 2023 blev afholdt i Fælledparken i København. Løbet foregår på den måde, at man er inddelt i hold, og alle holdmedlemmerne løber eller går rundt om en sø i parken. Vinderne er det hold, der kommer flest gange rundt per person. Formatet betyder, at alle kan være med, og at alle kan bidrage til holdet uanset evner, eventuelle skavanker og fysisk form. Selvom alle gav deres bedste, blev det ikke til sejr for Håb i Psykiatrien. Men vi havde alle en god dag med dejlige oplevelser og motion i fællesskab. 

 

 

Planetariet

8. og 9. marts 2023

Ud i det ydre rum. På Planetariet så vi filmen “Det Skjulte Univers” og følte os som bittesmå prikker i uendeligheden. En spektakulær og meget imponerende oplevelse.

Månesten
Planetariet

Kronborg

17. november 2022

Der er så meget smil på, når vi tager afsted på vores oplevelsesture. Denne gang gik turen til Kronborg med rundvisning med en masse skønne og pudsige detaljer om en svunden tid. Derefter frokost og hjemmebagt kage fra en af de frivillige. 31 deltagere var vi i alt. “Det var den bedste tur, vi har haft”, sagde en deltager. 

Tak til Københavns Kommune for julestøtten til denne oplevelsestur.

 

Kronborg 1
Kronborg collage

Kanalrundfart

9. september 2022

Tak til alle deltagerne, der gjorde vores kanalrundfart til noget helt specielt. For nogle var det første gang, de var på kanalrundfart. Frokost på Broens Gadekøkken, kaffe og te ved Operaen og en vidunderlig udsigt fra toppen med Amalienborg og Kongeskibet Dannebrog.

 

Kanalrundfart
Kanalrundfart collage

Amager Strandpark

4. august 2022

Ingen sommer uden en oplevelsestur til Amager Strandpark og heller ikke for MotionsCaféerne, der igen var afsted. Det var sørget for skønt vejr, god musik, lækre sandwich og selskabet var fantastisk.

Vi gik tur langs vandet og vejret viste sig fra den gode side og solen skinnede på os, mens vi nød hinandens selskab, gode snakke og den friske luft.

Der blev soppet og badet i det danske hav, mens andre nød udsigten.

 

 

Amager strand
Amager strand collage

Geomuseum i Faxe

29. juni 2022

Vi har været på sommertur med MotionsCaféen. Turen gik til Geomuseet i Faxe og Faxe kalkbrud. 

For 63 millioner år siden var området, som i dag er Faxe Kalkbrud, et levende koralrev, som vrimlede af liv. I dag er det Danmarks største menneskeskabte hul i jorden. Det er lige så dybt, som Rundetårn er højt. En deltager fra MotionsCaféen var vores guide, og han fortalte levende: der er fundet mere end 500 arter havdyr og man kan bl.a. finde fossiler af nautiler, snegle, krabber og hajtænder nede i kalkbruddet. 

Faxe kalkbrud

Royal Run 2022

6. juni 2022

“Hold nu op hvor var der mange mennesker, og hold hvor var jeg træt bagefter, men sikken en oplevelse at være med til Royal Run.” Sådan lød det fra en af deltagerne, da Håb i Psykiatrien var mødt talstærkt op til Royal Run 22, i alt 25 deltagere plus frivillige. En super dag med smil og godt humør og flere slog deres egen rekord fra sidste år. 

 
 
Royal Run 22

Sund By Walk and Run 2022

5. maj 2022

Sund By Walk and Run blev afholdt i Fælledparken i København, og Håb i Psykiatriens MotionsCaféer deltog selvfølgelig. I alt var vi 27 deltagere. Arrangementet gik ud på at gå eller løbe så mange gange rundt om den lille sø som muligt. Nogle gik en omgang og andre løb 14 og alle blev klappet rundt. 

Alle var enige om, at det havde været sjovt at være med, og at vi gerne ville deltage igen næste år. 

Sund By Walk and Run

Den Blå Planet

28. marts 2022

Vores første oplevelsestur for to MotionsCaféer gik til Den Blå Planet. Nogen tog afsted fra Gladsaxe, andre fra Frederiksberg, og vi mødtes til en oplevelsesrig og meget lærerig tur i Den Blå Planet. Fantastisk at opleve så meget dyreliv under vand – både velkendte og ukendte dyrearter.

Den blå planet

Louisiana

1. december 2021

På vej mod Louisiana tog vi forbi Arboretet ved Hørsholm, hvor en vidende deltager fra MotionsCaféen fortalte om træer og buske. Der var sne og kulde, men vi fik varmen igen på museet med frokost og kaffe. Derefter nød vi omgivelserne, skulpturerne og Mika Rottenbergs udstilling.

 

 

Sebastian Kahr Rasmussen

Stengårdens Økologiske Gårdbutik

22. september 2021

“Tusind tak for en uforglemmelig dag”. Sådan sagde en deltager efter vores oplevelsestur til Stengårdens Økologiske Gårdbutik. Kristoffer viste rundt på gården og præsenterede køer, høns og en masse grøntsager. Både høns og køer var desværre mere interesserede i hans foder, end de var i os. 

 

 

 

 

 

 

Sebastian Kahr Rasmussen

Skovtårnet

20. juni 2021

Vi mødtes til bustur til Skovtårnet ved Rønnede på Sydsjælland. Flere havde højdeskræk oveni angst og alt muligt andet bøvl. Men vi fulgtes ad, tog det i små bidder og alle udfordrede sig selv. Små succeser ved at rumme angsten, hjælpe en anden, turde lidt ekstra og selv tage beslutninger hele vejen.

“Når man er kommet helt op til toppen – helt selv. Ja, så kan man jo alt!”

Skovtårnet

Dansen med Sebastian

“DANSEFORÅR MED HÅB I PSYKIATRIEN

 I DAG VAR DET LUNT. I DAG VAR HIMLEN KNIVSKARP LYSEBLÅ. I DAG HAVDE FORÅRET GJORT SIT KLARE INDTOG OG I DAG VAR DER DANS MED SEBASTIAN.

VI BØRSTEDE STØVET AF ARME OG BEN SÅ DET SUSEDE MOD ASFALTEN OG FOR MOD HIMLEN OG LOD DEREFTER KROPSDELE FLYVE FRIT RUNDT I LUFTEN MENS VORES RYGSØJLER UNDER SEBASTIANS KYNDIGE VEJLEDNING FORMEDES MODELLERVOKS BLØDT TIL HVAD VI MÅTTE ØNSKE. VI KASTEDE KÆMPEKUGLER MOD HIMMELRUMMET OG HVAD DER OGSÅ BETØD UENDELIG MEGET FOR MIT VELBEFINDENDE SÅ KASTEDE VI VORES TANKER OP OP SAMME VEJ.

SÅ BRÆNDTE DET UNDER VORES FØDDER SÅ DE, DER IKKE SOM UNDERTEGNEDE, HAVDE EN SKADET FOD HOPPEDE OG SPRANG OG LØB VILDT RUNDT

OG HVAD STOD JEG SÅ TILBAGE MED EFTER DANSETIME OG DE SPANDE MED ISVAND SEBASTIAN AFSLUTNINGSVIS HAVDE FÅET OS TIL AT FORESTILLE OS BLEV HÆLDT UD OVER VORES HOVEDER. JO EN MASSE NY POSITIV ENERGI. TAK SEBASTIAN

STOR HILSEN FRA EN HYPPIG BRUGER AF VORES ALLESAMMENS MOTIONSCAFE SOM OGSÅ BYDER PÅ GÅ/LØBE TURE OG SKØN GYMNASTIK MANGE GANCE UGENTLIG PÅ MANGE NIVEAUER. “

Tak til vores kære trofaste MotionsCafé-deltager for dette smukke digt og tak til Sebastian Kahr for at give os de mest sublime danseoplevelser. Foto er fra unsplash.

 

Sebastian Kahr Rasmussen

Aftengåtur på Amager Strandpark

DER ER HÅB FOR OG I PSYKIATRIEN

MIN VENINDE (tv) OG JEG (th) PÅ UDFLUGTEN TIL AMAGER STRAND OM AFTENEN DEN 8 JULI 2020

Det var en fantastisk solskinsaften

Stemningen var glad og varm

Vi gik i et rask og et roligt gå hold

Ved promenaden langt ude

mødtes vi og spiste sandwich

Vi kunne vælge mellem

laks og kylling og hummus

Det var meget lækre sandwich

Vi fik lidt sødt til dessert og

 kaffe og te

Nogen af os

gik ned til vandet og

mærkede på det 

 Betragtede det

Det var så klart og fint

Vi lyttede til skvulpe lyden og

 fik små flotte glatte sten med hjem

Jeg mødte en anden bruger dagen efter

Vi talte om turen

Talte om vores motionscafe

Og de små glatte sten

Som Cathrine nøje havde udvalgt til os

TAK FRA EN HYPPIG BRUGER AF MOTIONSCAFEEN

 

MotionsCafe Amager Strandpark Håb i Psykiatrien
MotionsCafe Amager Strandpark Håb i Psykiatrien
MotionsCafe Amager Strandpark Håb i Psykiatrien
MotionsCafe Amager Strandpark Håb i Psykiatrien