Psykisk lidelse forstås indefra

Der er sandsynligvis lige så mange opfattelser og individuelle erfaringer med psykiske lidelser, som der er mennesker, der er eller har været ramt af det. Alligevel er der ofte erfaringer, der går igen hos mange, og som kan være med til at skabe rammerne for indsatser, der rent faktisk kan hjælpe mennesker med psykisk lidelse.

De forskellige personlige erfaringer og oplevelser afhænger ofte af, hvor man er i sit sygdomsforløb, men mange personer med psykisk lidelse oplever i varierende grad problemer med lavt selvværd, mangel på socialt, mentalt og fysisk overskud, ensomhed og lavt energiniveau.

Det betyder, at mange, der lever med psykisk lidelse på forskellige måder, kan få glæde af tilbud og aktiviteter, der ikke stiller krav, falder på faste tidspunkter, ikke har tilmelding, som giver mulighed for personlige sejre og udvikling, og hvis andre deltagere er personer med psykisk lidelse, så man ikke skal føle sig anderledes, fordi man er, som man er.

 

 

Jeg kan huske, første gang jeg sad i bil med min veninde, efter jeg var blevet udskrevet. Der tænkte jeg ’hvorfor tør hun sidde alene med mig i bilen?’. Det har taget mig lang tid om at komme ud af det, og ikke tænke sådan længere.

Deltager i MotionsCaféen

Jeg glemte, at jeg er psykisk syg, og da jeg efter grillfesten ringede til min veninde og kontaktperson sagde hun, at jeg lød virkelig godt i telefonen. Så fik jeg mere tro på, at jeg kommer til at klare mig igen efter min udskrivelse.

Patient efter grillfest, C231, Frederiksberg

Som patient har jeg brugt de kreative aktiviteter som afledning for de symptomer, jeg mærker i forbindelse med min sygdom. De planlagte kreative aktiviteter med personaler.

Patient efter donation af krea-grej