Planteprojekt

af jul, 2023

Plante 2
Plante
Plante4
Plante3
Plante11
Plante33

Psykiatrisk Afdeling Vejle, 06/07 – Psykoseafsnit

På PA Vejle afsnit 06 og 07 er vi simpelthen så glade for, at vi har kunne få penge til indkøb af blomster, krukker og plantekasser. Vi har købt os de smukkeste blomster med skønne farver og dejlige dufte.

Vi har i fællesskab plantet blomsterne og de ønskede sammensætninger. Vi fik næsten lige så meget jord på bordet som i krukkerne, hvilket gav store smil og grin.

Vi fandt sammen ud af, hvilke kombinationer af planter der vil være pæne, og hvordan vi bedst planter dem. Det har givet mange godt samtaler bl.a. om hvilke blomster man selv har, eller hvilke man har haft. Blomsterne og deres dejlige dufte har ført samtalerne tilbage på gamle minder.

Vi har fået plantet smukke blomster som solsikker, sommerfuglebuske, nelliker til mere sanselige planter som lavendel, mynte, citronmelisse mm.

”Hvor er det hyggeligt, at I har fået blomster” siger en patient. Flere patienter har fortalt, at blomsterne gør gårdhaven mere hyggelig, at man har mere lyst til at sidde derude.

Blomsterne er allerede en del af hverdagen. ”Hvis du lader vandkanden stå, så kan jeg vande blomsterne i weekenden. Så har jeg også noget at lave”.
Krukkerne er allerede brugt indendørs for at få naturen tættere på, her ved at stille nogle blomster ind til den enkelte.