Helteliv på Bornholm

af dec, 2023

Helteliv på Bornholm

Region Hovedstaden – Psykiatrien på Bornholm – Alle afsnit.

Vi har fået rollespillet “Helteliv” af Håb i Psykiatrien, med det formål, at kunne inspirere patienter til at indgå i sociale relationer både under og efter indlæggelse.  
Det er et spil for alle – men det kan være lidt vanskeligt, at give sig selv lov til at lege. Men når man leger, så giver man slip, og har et frirum for alle de kedelige tanker og besværlige hverdagsopgaver.  
“Helteliv” er designet til at være enkelt, og er blevet brugt meget til børn/unge med udfordringer. Det bliver også brugt i psykiatrien og i fængsler. Man skal ikke have en masse forhåndsviden eller have set “Ringenes Herre” 2838 gange.  
Det har krævet lidt forberedelse at kunne køre det på tværs af afsnittene, for man bliver ikke bare automatisk skrevet ud af spillet, selvom man bliver udskrevet. Vi har kørt med cirka 4 sessioner af 2 timer stykket pr. Hold. en gang om ugen. 
Det er en super fed måde at være en vigtig del af en gruppe, og det motiverer til at komme ud ad døren, fordi de andre jo har brug for ens deltagelse, og man vil jo ikke gå glip af historien. Det er samtidig en ufarlig måde at træne sociale egenskaber på. 

 Citat:
“Jeg troede, at det kun var for børn, men det er sgu sjovt at slå med terninger og lege man er helt for en gang skyld”. 
“Det er da lidt motiverende for at komme op og ud ad døren”. 
“Det er en god måde at være social på. Jeg har det svært med nye mennesker, men det her har været ok”. 
“Jeg ser frem til det, og det var fedt med noget afveksling, da jeg var indlagt”.