Sheltertur

af apr, 2024

Shelterture 1
Shelterture 2
Shelterture 4
Shelterture 6
Shelterture 8

Psykiatrien Syd – Vordingborg – Afsnit S4 41 – De Særlige Pladser

Turen blev gennemført med 7 beboere, der trods regnvejr og nattefrost havde en rigtig god tur. Vi valgte en shelterplads, hvor vi har været før, så beboerne er bekendte med faciliteterne og området. Da vi kom frem, var der meget vådt og pløret, så alle hjalp til med at få båret og kørt vores grej til lejrpladsen. Da vi kom frem, gik alle i gang med at puste de nye luftmadrasser op og gøre klar til natten. Det var koldt og blæsende, så vi fik hurtigt tændt op i bålet og samledes. En af vores beboere lavede ”bålkaffe” på vores Madam Blå, og det var dejligt med en varm kop i hånden. Så gik vi i gang med maden og fik grillet pølser og varmet gryderetten, og selvom det regnede, var det rigtig hyggeligt at sidde tæt sammen under taget på shelteren og spise mad. Der var god appetit, for det får man af frisk luft.

I løbet af aftenen kom der andre på shelterpladsen, så vi valgte at slå telte op og lave vores egen lejr. Vi var ude og kigge efter havørne med vores nye kikkerter og så en enkelt. Som aftenen og mørket faldt på, blev der mere stille, og vi var alle trætte og gik tidligt til ro. Meget tidligere end nogle af vores beboere er vant til. Nogle sov alene i telt, og andre sov sammen, og selvom der var koldt i nat og også ubekvemt, var alle i godt humør til morgen. Vi fik testet vores nye udstyr, og vi har fået idéer til nye indkøb, og hvad beboerne kunne ønske sig. F.eks. nogle campingstole til at sidde i rundt om bålet. Der blev stille og roligt pakket sammen og ryddet op, så vi ikke efterlod os noget i skoven, og alle hjalp til og var en del af fællesskabet. ” Det var en rigtig hyggelig tur”, blev der sagt, og ”Det vil vi gerne igen – bare det er lidt varmere”.

Skoven er meget smuk nu med anemoner og grønne farver, og én af vores beboere var helt forundret til morgen, da hun vågnede: ”Ej, der er jo helt grønt over det hele – det lægger man slet ikke mærke til, når man hele tiden er på afdelingen”.

Da vi kom hjem på afdelingen, sluttede vi af med en kop kaffe, da vi havde pakket ud, og alle var enige om, at det havde været en god tur, selvom det også var koldt og lidt svært indimellem, når man har mange tanker eller uro i kroppen. I dag skal alle nok have et bad og en middagslur, og på mandag tager vi den sidste tørn med at vaske og pakke vores grej ned, så vi er klar til næste tur. For afsted skal vi igen.

Vi takker mange gange for jeres økonomiske hjælp til vores tur, og vi glæder os til at lave mange flere gode ture ud i naturen fremover.