Recovery cafe og udflugter

af jul, 2023

Recovery cafe og udflugter 1
gorilla
gåtur
havnetur
Recovery cafe og udflugter 2
Kaktus

Region Hovedstaden – Sankt Hans afsnit M

I uge 29 og 30 2023 flyttede Sankt Hans sin behandling til Østerbro. I de to uger ville det blive et ambulant tilbud. Patienterne ville få mulighed for individuelle samtaler og kunne deltage i grupper.  
Da jeg hørte om det midlertidige ambulante tilbud, fik jeg den tanke at jeg kunne byde ind med noget. Jeg foreslog derfor min ledelse, at jeg kunne lave en recoverycafe og lave nogle udflugter.  
For at få realiseret cafe og udflugter ansøgte vi håb i psykiatrien om nogle penge. Det har haft en stor indflydelse på afvikling af begge dele.

Recovery cafe.

Recovery-cafe havde åbent mandag til fredag i uge 29-30, i tidsrummet 9.00-12.00.
I cafeen var det muligt at få kaffe/te, ostemadder og smoothie. Af aktiviteter i cafeen var der mulighed for: Tegne, male akvarel/akryl, male sten, lave collager, og fotocollage, og anden kreativ aktivitet som patienterne selv ville ønske. Der var også være mulighed for at skrive digte, spille brætspil og naturligvis hygge i et rum, som blev fyldt med stille liflig musik.

Maskine Maskine Amager.

Vi var 6 personer som tog til Maskine Maskine Amager. Det er et multikreativt værested, styret af brugerne selv. Målgruppen er de svært psykisk syge, men alle er velkommen.
Da vi kom ind ad døren til MMA, blev vi mødt af en hel masse malerier skulpturer og meget andet kunstnerisk udfoldelse. De udstillede effekter er lavet af brugerne selv.
Vi fik en venlig og fyldestgørende rundvisning af Søren Dixen en af grundlæggerne af MMA.

Vi tog også til værestedet Mamma Mia.

Vi fik en fin beskrivelse af værestedets aktiviteter og kurser. Man kan blandt andet være kreativ med maling ler og meget andet. En af deltagerne undersøgte deres kursusudbud og overvejer at tilmelde sig Mamma Mias keramikkursus. To andre sad og spillede backgammon og hyggede sig med en kop kaffe.

Naturhistorisk museum og botanisk have.

Vi var 10 af sted på turen. Første del af turen gik til Naturhistorisk museum. Der var den permanente udstilling hvor vi gik rundt i små grupper og hyggede os med hinanden. Vi besøgte også 2 midlertidige udstillinger. Den ene hed Aber- Vores vilde familie og den anden hed Wildlife Photographer of the Year,
De fleste af os gik videre til Botanisk have, som er nabo til Naturhistorisk museum. Vi gik samlet ind i palmehuset. Det viste sig at en af deltagerne havde en stor botanisk viden. Vi fik derfor en levende og passioneret rundvisning i palmehuset.

Havnerundfart i Nyhavn.

Vi tog også på havnerundfart. Vi besluttede os at gå fra Nørreport St til Nyhavn. Vi vandredere ned af ad Købmagergade og drejede til venstre og gik ned ad strøget mod Nyhavn. Det viste sig at flere af deltagerne havde det noget stramt med at gå rundt blandt mange mennesker. De besluttede sig dog at udfordre sig selv og tog chancen og ”sprang  lystigt ind i folkemængden”. De følte sig trygge i hinandens selskabet. Det er bare så godt at sammenhold, kan have en så trygheds skabende virkning.
Vejret var dejligt og det var bådturen også.