Sansehave på E1

af okt, 2023

have2
have1
have4
have5

Psykiatrisk Center Amager – afsnit E1

“På afsnit E1 på Psykiatrisk Center Amager arbejdes der på at gøre afsnittets sansehave mere indbydende og sansestimulerende. Målet er at sansehaven kan blive en større del af de forskellige behandlingsforløb. Bl.a. arbejdes der på at lave et lille havehold i fremtiden, hvor patienterne har mulighed for at få jord under neglene og pleje de forskellige planter og selvfølgelig nyde hvad haven har at byde af dufte, smage og taktile indtryk.

I denne omgang har to patienter og personale fra E1 været i haven et par gange for at lægge flere forskellige blomsterløg, som vi glæder os til at se resultatet af til det tidlige forår. Det har været en hyggelig aktivitet og givet anledning til gode snakke. Flere af patienterne har masser af erfaring med planter og haver hjemmefra og har vist initiativ og engagement. Der er blevet sparret og delt havetips. Begge patienter har vist begejstring og givet udtryk for at det har været skønt at komme ud og lave lidt, som de kender hjemmefra.
I haven er der også plantet forskellige bærbuske, sommerfuglebusk, syren, hængt fuglehuse op og der er anlagt et højbed til årstidernes forskellige planter. Og så glæder vi os til at anlægge den indkøbte vandsten.

Vi er meget glade og taknemlige for Håb i Psykiatriens økonomiske støtte til at kunne lykkes med vores projekt på E1″