Sund Januar

af jan, 2024

kage
yoga4
sundfrokost 6
mad 3
yoga 5
madlavning

Psykiatrisk Afdeling Middelfart, Retspsykiatrisk Afsnit P3

Sund januar har i år haft fokus på det at mærke sig selv og skabe et fælles tredje for patienterne og personalet har lavet sund mad sammen og fået lavet en menu hvor de har været kreativ sammen.

Patienterne fortæller at det har styrket deres sammen hold, og at de har haft fokus på noget andet end sygdom og deres behandling.

Patienterne siger også at det er lækkert med noget andet at spise, som de selv har været med til at lave, og som er noget andet end det som de plejer.

Hvad yoga angår fortæller patienterne, at de formår at finde en indre ro, og det at de kan være i nuet hvor tiden står stille, betyder meget for dem, de har mod på at deltage aktivt og kommer selv med forslag til, hvordan vi evt. kan kigge på andre former for yoga.

Den sunde frokost har været et samarbejde, hvor patienterne har sat sig sammen og lavet en lækker menu, der var mange forskellige menuer oppe, og derfor valgte vi at lave en aften arrangement og en frokost, da mulighederne var mange, og alle deres ønsker var så gode, så for at inkludere og høre så mange som mulig, blev dette derfor løsningen.

Menuen bestod af beurrata med marineret tomatsalat, en byg selv burger bestående af en bagt rodfrugt boller samt blomkåls salat med rødkål i.
Der er blevet lavet humus med falafel og hjemme bagt fladbrød med dressing.
Skinke salat i små beholder
Frugt skåret fint.  

Der er blevet bestilt varer over nettet i samarbejde med patienterne, samt alt blev bestilt så der skulle hakkes og snittes for alle pengene, selve aktiviteten og alle forberedelserne blev sat i gang dagen før, så de kunne være i at det hele foregik stille og roligt. Uden at nogen blev stresset.

Disse dage giver både patienter og personalet et pusterum, hvor alle er lige og hvor vi formår at få skabt en anden form for fællesskab, som booster vores relation til hinanden​