Juleaktiviteter

af dec, 2023

Juleaktiviteter3
julekonkurrence 2
pokal
julekonkurrence 6
julekonkurrence 8
julekonkurrence 7
julekonkurrence
Juleaktiviteter2

Region Sjælland – Psykiatrien Syd – Alle afsnit og ambulatorier

Så fik vi afholdt vores julekonkurrence og vinderne blev fundet. Vi havde i start november sendt juleklip kit ud til alle vores sengeafsnit og klinikker og distrikter, samt ambulatorier. Med dette startkit skulle medarbejdere og patienter sammen være med til at skabe rammerne til at kreere det flotteste juleafsnit/juleambulatorie. Der er blev klippet og klistret, kreeret store værker. Der er blev skabt lige præcis den stemning og samhørighed omkring dette projekt som vi håbede. Et af vores sengeafsnit har sendt os dette skriv:

I vores afdeling har vi ikke blot skabt kunst; vi har formet en unik oase af kreativitet og samhørighed. Vores projekt er ikke blot dekorationer; det er et levende bevis på, hvordan ressourcer og engagement kan omsættes til kunst og fællesskab.
Uden at trække på ekstra budgetmidler har vi skabt et inspirerende miljø ved at bruge de allerede tilgængelige ressourcer i vores afsnit. 
Vi har transformeret vores hverdag ved at genanvende materialer og mobilisere vores fantasi. Dette projekt er et bevis på, at skønhed kan opstå, når man tænker ud af boksen og arbejder sammen som et team.
Dage- og aftner har været fyldt med energi og kreativitet, hvor patienter og personale har forenet kræfter for at skabe smukke dekorationer til vores afsnit. Klipning, klistring og en fælles indsats har været kernen i vores arbejde. Vi har ikke blot skabt kunst; vi har skabt minder og styrket vores fællesskab gennem denne proces.
Fra genbrugsmaterialer til håndlavede elementer er vores dekorationer en manifestation af vores dedikation til kunst og helbredelse.
Dette projekt er mere end dekorationer; det er et symbol på, hvad der kan opnås, når vi forener vores kræfter og skaber noget smukt ud af det, vi allerede har.

Flere patienter er kommet med små historier omkring deres forhold til julen og selv de to største IKKE juleelskere have konkurrence om hvem der kunne lave flest julehjerter.

Kåring af det flotteste juleafsnit og juleambulatorie blev afviklet ved vores store juletræsfest den 1. december i vores festsal, hvor alle patienter med pårørende, samt ansatte med familier hyggede sig sammen i nogle timer. Vi havde besøg af julemanden, et kor der sang så smukt og en teaterforestilling for alle. Vi sluttede af med kåringen. Vi havde hængt billeder op af alle de afsnit og ambulatorier der deltog, så afstemningen foregik fra juletræsfestens start til slut og alle stemmer blev talt op. Da der var kommet over 220 mennesker, tog det lidt tid, men vores sengeafsnit S4 løb med prisen, som det flotteste juleafsnit og ECT klinikken løb med titlen som det flotteste juleambulatorie.