Krea-aktiviteter

af jul, 2023

Krea-aktiviteter 1
Krea-aktiviteter 3
Krea-aktiviteter 2
Krea-aktiviteter 4
Krea-aktiviteter 5

Psykiatrisk afdeling A1 Bispebjerg København

Her er en beretning af brugen af Posca tusser som kilde til socialt fællesskab og nærvær gennem kreative aktiviteter.

Posca tusserne er primært brugt til at lave en billedvæg i afsnittet, hvor patienter har haft mulighed for at udtrykke deres tanker og følelser gennem billedkunst. Adskillige patienter har løbende bidraget til billedvæggen, hen over de seneste uger. 

Den kreative aktivitet har ofte været samlingspunkt i afsnittet, hvor patienter og personale har nydt godt af hinandens selskab.

Udtalelser fra patienterne. 

28 årig kvinde, ”At tegne hjælper med at mindske mine selvmordstanker. Jeg bliver helt opslugt i det jeg er i gang med, når jeg tegner eller maler. Det er virkelig forløsende i en svær tid”.

47 årig mand ”Takket være de kreative aktiviteter på afsnittet, har jeg haft mere lyst til at komme ud af mine stue og være social med andre mennesker. Det har hjulpet på at mindske mine negative tanker, som ofte bliver forværret, når jeg er alene”.

21 årig kvinde ”Jeg bruger det at være kreativ som afledning fra min selvskade. Så det er super fedt, at der er gode muligheder for at være kreativ, når jeg er indlagt”.