Tag godt imod den kulturbesøgende

Kulturbesøg i psykiatrien – information til psykiatriske afsnit

Hvad er et kulturbesøg?

Kulturbesøg kan være dans, musik, sang, oplæsning, strikning, besøgshund, badminton, drama, yoga eller andre fællesskabende aktiviteter med et kulturelt tvist.

Hvad karakteriserer de kulturbesøgende?

Vi sender kun kulturbesøgende ud, som kan levere kultur af konsistent høj kvalitet og med et udtryk, der både passer til mange og til sårbarheden i psykiatrien.

Vi gør vores til, at alle, der kommer til jer på afsnittene, er både bekendte med sårbarheden og de overordnede sikkerhedsforhold i psykiatrien, og som mennesker er både rolige og fleksible.

Hvordan booker man?

Book via bookingsiden på Håb i Psykiatriens hjemmeside. Læs om kunstner, sted, dag og tidspunkt på bookingsiden og hør med jeres patienter, om det kunne være noget for jeres afsnit. Vurder derefter om dag og tidspunkt passer jer i forhold til bemanding, dagsrytme mv.

Kig også på kulturtilbuddet i forhold til om det kræver noget særligt i forhold til overdækning, strøm mv.

Vent med at booke til I har opnået de tilstrækkelige ledelsesgodkendelser, så vi undgår aflysninger. Aflysninger forsøger vi for alt i verden at undgå af hensynet til både de kulturbesøgende og patienterne.

Afsnitsleders navn skal noteres som en garanti for opnået ledelsesgodkendelse. Derudover er det vigtigt at notere den kontaktperson, som både kan koordinere over mail omkring besøget – og være til stede til selve besøget.

Når din booking er bekræftet modtager du en bekræftelsesmail fra Håb i Psykiatrien, husk at holde øje med din mailindbakke. Har du ikke modtaget en bekræftelse indenfor to hverdage, så kontakt Håb i Psykiatrien. Der kan ske fejl på vores side eller i teknikken.

Vi modtager ikke bookinger sendt over Facebook eller på anden vis. Ønsker du at ansøge midler til at organisere jeres eget kulturbesøg, så gør det gerne. Læs her hvordan: https://www.haabipsykiatrien.dk/ansog-her/  

Hvordan aftales tid og sted?

Tid og sted fremgår af bookingsiden og bekræftelsesmailen – og vi tilstræber at ankomme ca. 30 minutter før besøgsstart, medmindre andet er aftalt.

Hvad skal I gøre som forberedelse til besøget?

Det er jeres ansvar at sikkerheden er i orden for både den kulturbesøgende og patienterne. Ingen kulturbesøgende må efterlades alene med patienterne, så det er vigtigt at I har sikret tilstrækkeligt personale til den dag, I booker.

Sørg for at invitere patienterne og deres pårørende, når det er relevant. Glæd jer sammen og hvis der kommer ideer op om at lave noget andet fællesskabende før eller efter besøget, så planlæg det sammen på afsnittet.

Hvordan tager I bedst imod?

Det giver den bedste ankomst, hvis detaljeret mødeangivelser mailes til Håb i Psykiatrien mindst 1 uge før besøget. Det giver det bedste besøg, når kontaktpersonen tager imod kulturbesøgende i døren og hjælper til rette på afsnittet. Kontaktoplysninger (mail og mobilnumre) udveksles i bekræftelsesmailen.

Hvad koster det for afsnittet?

Vi har som forventning, at I tager billeder/video under besøget og sender til os sammen med en lille beretning, hvor vi håber, I kan have nogle patientcitater med og angiver antal deltagende patienter. Send inden for 1 uge til info@haabipsykiatrien.dk 

Kulturbesøgene er derudover gratis for afsnittene.

Vi håber at vort samarbejde kan være givtigt begge veje. Vi hjælper hinanden til at lykkes og være ressourcebesparende for hinanden. Så kan vi bringe mest Håb ud i Psykiatrien.

Booking og aflysningspolitik

Alle bookninger aftales senest 14 dage før besøget, og det er ikke muligt at ændre tid og sted, medmindre helt særlig forhold gør sig gældende.

Håber meget at undgå aflysninger, men skulle det ske, så skriv til os så hurtigt som muligt på: info@haabipsykiatrien.dk eller ring på 6022 4061.

Ved aflysning mindre end 48 timer før aftalt mødetid er det pålagt Håb i Psykiatrien at udbetale fuldt honorar til kulturbesøgende.

Kommentarer eller spørgsmål

Skriv meget gerne til os på info@haabipsykiatrien.dk eller ring på 6022 4061.

 

Udarbejdet forår 2024. Udgave 4