Sindets Dag 2019 - Vi glæder os

Vil I være med? Så send endelig en ansøgning

Smukke, søde og vanvittigt dygtige Helene Hvass Hansen synger på Psykiatrisk Center Amager.

Helene er uddannet som klassisk sangerinde fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. I sin konservatorietid koncentrerede jeg mig om at finde mine ben som klassisk sanger og jeg fandt en stor kunstnerisk frihed i at synge ny musik.  Udover bel canto og opera-repertoiret elsker Helene at synge danske sange, klassiske musicals, operetter samt kirkemusik såsom oratorier og kantater.

 

Stephanie Meincke kommer og synger på Psykiatrisk Center Nordsjælland

Stephanie er en ung og upcoming artist, der skriver musik man kan mærke. Med en melodiøs og følelsesrig vokal omfavner hun lytteren, med alt hvad hun er, og inviterer dig med ind i et rum præget af nærvær og intensitet. Stephanie Meincke vækker følelser i dig, du kan tage og føle på – og som du måske ikke vidste, du allerede kendte.

 

Psykiatrisk Center Glostrup – afsnit 74 vil holde åbent hus:

“Jeg tænker at holde et åbent arrangement. Jeg tænker at invitere en dygtig sanger og en digter, som jeg har i mit netværk, begge med psykiatriske erfaringer. Ville gerne lave boller hjemmefra og varm kakao – noget hjemligt, der ikke lugter af hospital.

Så kan vi vise rummet frem med de ting, I har hjulpet os til at købe”

Psykiatrien på Færøerne – afsnit P40-PA i Thorshavn

Her vil de lave en musikseance med deres nye keyboard, som er doneret af Håb i Psykiatrien

Psykiatrisk Center Amager

Her vil der blive afholdt en, ja hold nu fast, en musikimprovisationsworkshop. Workshoppen vil blive tilbudt til en lang række afsnit – både døgn og ambulant

Psykiatrisk Center København – Frederiksberg matrikel

Yoga for krop og sjæl.

Yoga- og meditationslærer, Psykoterapeut MPF, MA i teaterpædagogik og Ba i antropologi, Bina Vainer kommer forbi og laver yoga med patienterne fra et par af sengeafsnittene.

Psykiatrisk Center København – afsnit 6221 Rigshospitalet

En tur til zoologisk museum med efterfølgende cocktail party.

“Da vores patienter ofte har svært ved at føle glæde, nyde fællesskab eller gundlæggende har svært ved at danna relationer og have socialt samvær, vil dette have stor betydning. Samtidigt er denne dag en vigtig ting for os at fejre med patienter, for at støtte op om fællesskab og rummelighed i samfundet.

Psykiatrisk Center Sankt Hans – retspsykiatrisk afsnit R4

En rygefisk og grille sandwich dag.

“Fiskeklubben har fanget en del fisk som skal ryges. Vi vil gerne lave en fælles dag, hvor vi griller/ryger fisk/spiller petanque og hygger på vores højt til himlen terasse. En aktivitet, hvor vi sammen handler ind, forbereder måltidet og skaber/plejer vores fællesskab.”

Psykiatrisk Center København – lukket afsnit 270 W Frederiksberg

Spilledag – tage en masse nye spil i brug og nyde samværet omkring plader, terninger og spillekort – og ikke mindst – hinanden!

Psykiatrien Aabenraa – integreret afsnit 61/63

En dejlig eftermiddag – med gåtur, blomsterplukning, borddækning og til allersidste – et stort overdådigt sønderjysk kagebord toppet op med sunde valg – og en masse hygge, nærvær og samvær.

Afsnittet havde også sønderjysk kagebord – så vi har gang i en tradition her.