Grillarrangement

af jul, 2023

Grillarrangement collage
grillarrangement 5

Psykiatrisk Center København – Døgnafsnit C231

Vi havde den skønneste dag til trods for lidt regndråber, da vi skulle grille. 

I løbet af dagen hjalp vi hinanden (patienter og personale) med forberedelserne, der bl.a. bestod af at lave kartoffelsalat, salat med vandmelon og nye danske jordbær, forberede majskolber og grillkød. Alt sammen i hyggelige rammer i vores træningskøkken, mens vi hørte musik af John Lennon efter ønske fra en af patienterne.  

En patient hjalp med optænding af grill, mens andre stod for borddækning og oppyntning, og så var vi endelig klar til at gå til bord. Vi startede aftenen med at skåle i alkoholfrie drinks med bl.a. presset juice for vores nyindkøbte juicepresser, og appetizer i form af nødder. Herefter satte vi os til bords, hvor snakken gik, mens det så småt begyndte at regne og vi måtte rykke tæt sammen under en pavillon. Til sidst måtte vi opgive og trække indenfor for at spise dessert: danske jordbær, mens vores musikterapeut fik gang i fællessang til stor fornøjelse. 

Det blev den hyggeligste dag og aften, hvor selv de patienter der oftest isolerer sig på stuen, kom ud og deltog i det sociale – så skønt at opleve.  

Flere patienter takkede for en skøn aften og udtalte, at det var skønt med en aften med et arrangement, hvor vi kunne være sociale sammen: “Det er jo altid godt at være sammen om noget”.  

Vi som personale oplevede endnu en gang den der ubeskrivelige følelse af: “Ahh det er jo derfor vi gør det”-følelsen. Selvom det er et stort arbejde at afholde et sådant arrangement, så er det det hele værd.