Musikinstrumenter til morgensang

af maj, 2023

Musikinstrumenter 3
Musikinstrumenter 4
Musikinstrumenter 5
Musikinstrumenter 6
Musikinstrumenter 2
Musikinstrumenter 7

Psykiatrisk Afdeling Vejle, 02

Hver morgen har vi ’hjælp-hinanden-møde’ (safeward) hvor vi bl.a. synger nogle sange.

Siden vi har introduceret instrumenter til vores fællesmorgensang, er der kommet en mere hyggelig og afslappet stemning. Den hyggelige, afslappede stemning har gjort at flere vælger at deltage, hvilket giver en rigtig fin start på dagen – både for patienter og personale. En sang bliver også mere dynamisk når der er en guitar eller andet instrument der spiller til, samt det gør at flere synger med. Det giver en god dynamik i morgensamlingen.
Instrumenterne bruges også i løbet af dagen, f.eks. hvis nogle får lyst til at synge et par sange, lære at spille på et af de mange instrumenter eller hvis der fejres fødselsdag (der er ”den med instrumenterne” et godt valg!)
Enkelte kan i forvejen spille på instrumenter, men målet er at flere pt. vil lære at spille

Enkelte udsagn fra pt.:
”Nu er dagen fuld af sang og musik”
”Når man spiller og synger sammen lyder det godt uanset niveau”
”Det er fedt at kunne være aktivt deltagende til morgensang”