Tur i Randers Regnskov

af dec, 2022

Randers Regnskov collage

Psykiatrisk Afdeling Middelfart, Retspsykiatrisk Afsnit P5

Tusind tak for muligheden for at vores patienter kunne komme på tur i Randers Regnskov.

Personaleudtalelse:

En tur vi alle havde set frem til, som ville være en adspredelse fra hverdagen.
Der var musik og sang undervejs, dejlig afslappet atmosfære ( køretur på i alt 3-4 timer )
En god tur der var hyggelig og spændende.

Patientudtalelse:

Det var skønt at turen endeligt blev stablet på benene. Os som havde et ønske om at komme med havde set frem til at komme lidt væk fra den daglige rutine på afdelingen, og at komme ud blandt andre mennesker i den virkelige verden. Uden at skulle rende rundt at tænke på at holde øje med klokken ift at overholde den givne udgangstid som fra lægen er os givet.

Vi ankommer til Randers regnskov, og jeg har meldt ud til alle hvor meget de kommer til at fortryde deres polstrede jakker og tykke bluser, for i min hukommelses erindring tilbage fra 12 år siden da jeg var der sidst.

Da husker jeg det som værende et meget varmt luftfugtigt klima, og har derfor hårdnakket taget den beslutning at gå i t-shirt, også på vej hen til indgangen.

For hvem gider da at gå rundt med sin jakke over armen, og især med mine højtagtede planer om at filme hvert hjørne og krog. Gå højt som lavt som en anden små overvægtig globetrotter.

Det var koldt men dog vindstille på vej hen imod indgangen, og kan huske at jeg syns at nu måtte vi godt komme derhen eftersom det jo var en smule koldt nu da vi ikke var indendørs.

Vi kommer ind af hovedindgangen, og går op til kassen, der går et stykke tid inden betjeningen har tid til at tage sig af os. Men dog forventeligt da vi jo ikke er universets navle, og der også er andre som skal have en på opleveren.

Da betjeningen er ved at kigge vores papirer igennem med den betalte tur. Da er der nogle af os som er gevaldigt tisse trængende, og jeg får spurgt om det ikke er i orden at vi går hen at benytter et toilet imens de ordner papir arbejdet. Det var selvfølgeligt i orden.

Så var der plads til en mere afslappet tilgang til det hele efter lige at have sluppet vandet, og vi besluttede os for at finde det sted hvor vi kan sidde og lige nyde de dejlige sandwicher.

Og vi havde fået at vide hvor vi skulle gå hen, og det skulle være lige ude ikke så langt væk. Og vi gik og gik og gik, og fik os et lille grin over at det var i hvert fald ikke bare lige udenfor. Men vi kom derhen hvor vi skulle hen, og kunne endelig få sat tænderne i herlighederne.

Så var tiden jo kommet til at gå tilbage til det indendørs regnskovs område. Og den første indgang vi tager er Afrika.

Kan huske at lige når man ind af døren. Så bliver man ramt af en mur af lugten af fugtighed planter og varme i en blandet landhandel.

Så er vi igang, og synes ikke at det umiddelbart er lige så varmt som jeg huskede det til at være, men kommer da også i tanke om at krisen også kradser der, og mindes at have læst en artikel fra ekstra bladet om at de har været nødt til at skrue lidt ned for temperaturen i den kære regnskov. Men dog ikke så meget at det vil have konsekvenser for dyrenes ve og vel.

Jeg selv er meget begejstret, og render rundt og filmer og omtaler i allerbedste energiske tilstand, og kan når jeg kommer ud af min egen boble indimellem også mærke at de andre som er med hygger sig patienter som personale.

Alt i alt til en opsummering, så er det dejligt at det kunne lade sig gøre at få den her tur ud fra afsnittet, og lige glemme at man egentligt sidder og afsoner en anbringelsesdom. Så mange tak for det.