Tivolitur…maks hygge

af nov, 2022

Tivolitur collage

Region Hovedstadens psykiatri – Ambulatoriet Gl. Kongevej

Da det var en ekstra kold dag havde deltagerne og jeg aftalt at vi ville tage ekstra kander te og kaffe med og det viste sig at være en rigtig god ide. Vi gik i samlet flok 17 mennesker fra ambulatoriet på Gl. Kongevej og da vi kom til Rema 1000 overfor Vesterport var der en af deltagerne der fik den geniale ide, at vi kunne købe vores frokost billigt derinde, end til Tivolipriser.

Så vi gik ind og tanket op af sandwich og så resten af vejen over til Tivoli. Vi talte her om hvad folk havde mest lyst til, at gå i samlet stor flok eller i mindre grupper. Det blev til samlet flok, for som en af deltagerne sagde: “Der er jo ikke noget ved at gå i Tivoli alene, så derfor har jeg glædet mig til at opleve det sammen med jer”. Vi gik så rundt og beundrede alt pynten, at der var drysset “sne” på deres juletræer og synes deres påfund med juletræer der hang ned fra glasloftet i Arkaden, var meget imponerende og opfindsomt. Alle var vi pakket godt ind i hue, vanter og halstørklæder og da vi fandt ud af at der alligevel var en der havde glemt vanterne, så blev hendes hænder også varmet på den gode gammeldags “gnide hænderne mellem hinandens hænder” metode så vi kom alle nogenlunde varme gennem turen. Hun sagde så: “Det er da meget bedre end vanter når nogen gerne vil varme mine hænder” og det er også hyggeligt sådan. Da vi under kaffe-varme-pausen talte om hvordan det var at være afsted sammen, sagde en af deltagerne: “Kan vi ikke allesammen blive enige om at overskriften for i dag er maks hygge?” Og det var folk enige om – også selvom det var en råkold dag i Tivoli.