Julehygge dag

af nov, 2022

Julehygge collage 2

Psykiatrisk afdeling C231 Frederiksberg Hospital

25/11 havde vi julehygge dag, hvor vi pyntede op til jul i hele afdelingen, mens vi hørte jule musik og lavede juledekorationer. Vi serverede æbleskiver og gløgg, som patienter havde været med til at handle ind til .Takket være jeres støtte  havde vi købt ind til en masse fade mm til at lave juledekorationer på , LED lys, hyacinter som dufter dejligt på afdelingen, gran, Oasis og div natur materialer. Et par patienter og recovery mentor brugte også en time på gåtur i området og klippede kristjørn, efeu og forskelligt grønt. Der blev lavet dekorationer både uden og med LED lys og vi kunne bruge flere timer på at lave jule dekorationer – det blev et kæmpe hit, så meget at det med at pynte op med eksisterende julepynt og nisser helt kom i baggrunden, alle blev så  ivrige efter at være kreative med dekorationer og kl. 16 emmede hele afdelingen af julelys og stemning i opholdsstuen, hele vejen i vindueskarmene ned af gangen. En patient udtalte glæde og forventning til arrangementet, især da hun skulle have været til 1.søndag i advent arrangement, men ikke kunne rumme det og blev derfor rigtig glad for at kunne være med til det på afd. En anden som havde udtrykt at han elsker julen, men ikke kan koncentrere sig så længe af gangen, blev faktisk og fik lavet to meget flotte kreationer som vi roste, han lavede den med kalenderlyset. En kom ud og malede en sten og en anden patient som gerne ville blive på stuen, lyste op da en personale havde tid til at lave en dekoration med hende på værelset, som nu  står så fint i vindueskarmen. Et par patienter aftalte at lave videre og selv købe lidt ind til at supplere op med og hygge videre i weekenden med det.

Heldigvis har vi hele december til at fortsætte med jule krea, da vi også er så heldige i har bidraget til indkøb ad diverse DIY krea ting – så kan man lave lidt julegaver og pakke ind. Desuden har vi indkøbt bogen ” 24 historier” af Philip Faber med tilhørende julehæfte sangbøger, som vi kan læse højt af.