Hyggelig picnic i Hareskoven

af nov, 2022

Hareskov collage

Psykiatrisk Center Amager F-ACT Team 5

Vi var i alt 14 mennesker der drog mod Hareskoven, 10 patienter i ambulatoriet, 2 Recovery mentorer og 2 sygeplejestuderende.

Da vi skulle tjekke os ind på ambulatoriets rejsekort oppe på Vesterport kom jeg til kort da jeg skulle tjekke 7 mennesker ind, jeg fumlede med mange forsøg – så lettet blev jeg da en af deltagerne lige vidste hvordan man gjorde det og vupti var den opgave løst! Dejligt at vi har forskellige kompetencer og hjælper hinanden, siger recovery mentoren med rejsekort-udfordringer. Deltageren sagde kækt til mig: “Godt du har mig med, hva?” og det havde hun så evig ret i!

På vej i S-toget fortalte en af deltagerne at han aldrig havde været i Hareskoven og faktisk heller aldrig været oppe i det område, selvom han har boet i Kbh i 42 år. Han sagde: “Jeg er glad for at vi kan tage herop sammen, for jeg var aldrig selv kommet på den ide” 

Ellers talte vi samlet i toget omkring de billeder vi skulle tage til Håb i Psykiatrien og hvor jeg lagde forsigtigt ud med forslag om at jeg ville fotografere folk set fra ryggen, gående i den flotte skov, blev deltagerne hurtigt kreative og kom med flere rigtig gode forslag. Det er der kommet billederne med nogle af deltagernes fødder ud af, samt det hvor vi står foran en stor træstub og to deltagere laver hhv fredstegn og kaninører på en anden deltager 

En episode mere hvor vi også hjalp hinanden: den ene recovery mentor havde printet en 3 kms rute vi skulle gå, men han kom til at læse kortet forkert og dermed vidste vi på et tidspunkt ikke helt hvor vi var. Igen var der en kompetent deltager der tog teten, han er god til Google maps og kunne lige vise os alle hvor på ruten vi befandt os og roen sænkede sig atter over hele gruppen. 

Vi havde selv medbragt 4 kander varmt vand til te/kaffe/chai og sammen med vand og de meget lækre sandwich havde vi en rigtig hyggelig picnic i Hareskoven – vejret var lunt, solen tittede frem indimellem og vi blev alle enige om på vejen hjem i toget, at man sagtens kan tage på picnic i november. Lige et citat mere, som en af deltagerne sagde i toget på vej tilbage til ambulatoriet: “Jeg kommer til at sove godt i nat ovenpå al den friske luft” – jubii.