Den helt store u-hyggelige dag

af okt, 2022

Halloween Collage 2
Halloween Collage 1

Sct. Hans afdeling B2

Allerede i sidste uge begyndte oppyntningen af afdelingen med spindelvæv, blodige hænder, balloner, edderkopper og meget mere uhygge. Så kom dagen endelig – den helt store u-hyggelige dag. Dagen begyndte i køkkenet med forberedelse til den klamme u-LÆKRE mad. Flere af patienternes besøgte køkkenet og et par enkelte hjalp til i det gale køkken. Der blev bagt pølsehorn, som blev til tæer. Der blev bagt en uhyggelig giftig grøn kage. Der blev lavet grønsager med diverse dip, navngivet American Psycho, Murder Holiday, Amarican Ghost og Fredag den 13. Romkugler blev til edderkopper og meget mere spas.

Hvis man ikke var den store kok havde patienterne også mulighed for at deltage i græskar-udskæring. Her blev der lavet både store og små græskar med flere forskellige udtryk. Stor fornøjelse for vores patienter som grinte og gjorde sig umage med deres græskar som nu står udstillet i deres have til glæde for andre.

Efter maden kunne man besøge det mystiske horror-room som bragte gys frem hos både patienter og personale. I dette rum skulle patienterne bruge sine sanser og mærke sig frem i mørket. Her var der 5 forskellige ulækre ting i skåle – tarme (medisterpølse), heksens morgenmad (havregrød), øjne (glaskartofler), klistrede orme (spaghetti), snot med bussemænd (risengrød). Som en lille ekstra krølle på toppen fik patienterne foræret en slikpose, hvis de gennemførte den skræmmende oplevelse i det mystiske horror-room.

Dagen har været fyldt med smil og latter, samt en masse u-hygge. Flere af patienterne har taget billeder af oppyntningen og maden. Dette arrangement har været betydningsfuldt for vores patienter, da de for en enkelt dag har fået lov til at opleve noget andet end den ellers ”normale” travle hverdag, derudover har patienterne fået muligheden for at afholde halloween som andre også gør udenfor retspsykiatrien.

Citater fra patienterne:

  • ”Jeg har aldrig nogensinde holdt halloween før”
  • ”Det er virkelig sødt af jer, at I gider gøre så meget for os og bruge så meget tid på det”
  • ”Det er den fedeste halloween jeg nogensinde har været med til”

Alt i alt må vi her på afdeling B2 sige en stor tak til Håb i psykiatrien for at bidrage til vores Halloween. Uden denne støtte ville det ikke være muligt at give vores patienter denne uforglemmelige oplevelse.