Alle de fine ting som blev indkøbt

af sep, 2022

Børne- og ungdomspsykiatrisk klinik Næstved 1
Børne- og ungdomspsykiatrisk klinik Næstved 2

Børne- og ungdomspsykiatrisk klinik Næstved​

Børn som henvises til klinikken er mellem 4-15 år, med ønske om udredning indenfor diagnoser angst, gennemgribende udviklingsforstyrrelse, opmærksomhedsforstyrrelse, OCD, spiseforstyrrelse, belastningsreaktion eller anden socialfunktions- eller emotionel forstyrrelse

Alle børn ses til en førstegangssamtale, hvor de observeres for deres henviste psykopatologi gennem en legeobservation og eller samtale, hvor der er spilles, tegnes, bygges eller leges. I denne kontekst er det vigtigt at der er et fælles 3 som den sundhedsfaglige og barnet kan være fælles om.

Mange af de børn vi har set til i vores klinik til en førstegangssamtale er blevet tilbudt at lege med LEGO/DUPLU/Geomag. Vi oplever at det at kunne lege med noget kendt / spændende / kreativt øger barnets tryghed og glæde med at være tilstede i en relativ utryg situation. Vi som behandlere foretage mange relevante observationer i forhold til eventuelle psykiatriske vanskeligheder uden at de oplever det som værende grænseoverskridende. Vi oplever at samtalerne bliver meget nemmere for dem, da vi har et fælles 3. samt at de kan bruge deres hænder til noget.

Vi har fået mange positive tilbagemeldinger både fra børn, forældre (som har oplevet deres mødt) samt alle behandlere som er meget glade for at have mulighed for at byde børnene nået spændende og ordentligt legetøj.

Mange tak fra