”Christopher, skal vi spille badminton??”

af aug, 2022

Motionsudstyr

PAM Slagelse

Som udgangspunkt har pengene gjort det overhovedet muligt for vores patienter at træne på nye måder, så nu har de tilbuddet. Vores patienter er meget dårlig i og med det er en akutmodtagelse. Dog har der været nogle stykker som har brugt træningsredskaberne, selvom aktivitet er nogen for ressource krævende for dem. Vi har heldigvis et par høje intensiv pladser, hvor patienterne er boende i længere tid (op til 1 år).

Vi har haft flere patienter som har været meget begejstret for at badminton ketcher var købt ind og spurgte hver dag om de kunne forlade afdelingen for at kommer i træningssalen for badminton banen var. Det kunne jeg som fysioterapeut imødekomme i næsten alle mine vagtlag. Patienten spurgte tit som det aller første, når jeg mødte ind og vi spillede sammen over 5 gange under hans sidste indlæggelse med 20 min. varighed. ”Christopher, skal vi spille badminton??” med en meget begejstret stemme hørte jeg altid som det første.

Der er meget forskellige typer mennesker indlagt hos os og generelt i psykiatrien med vildt forskellige aktivitets interesser. Jeg har selv en bokser baggrund og ved hvor meget ro, fokus og kontrol for min temperament, og det samme ser jeg hos nogle af vores yngre indlagte. De elsker at bokse på vores ny boksepude. Nogle er helt forbløffede over at vi ejer sådanne en og er udtryksløst, og så er der nogen som siger ”Feeeedt!!” og går løs på den i flere minutter ad gangen.

Det er så dejligt at vi har flere aktiviteter at tilbyde. Jeg som fysioterapeut er mere motiveret til at tilbyde og reklamere for vores nye muligheder.

Tusind tak.