Lego kan bare noget

af jul, 2022

Lego 2
Lego 4
Lego 3
Lego 6
Lego 1
Lego 7

Psykiatrisk Center København Afs. C270 V Frederiksberg hospital

“Min identitet er revet fra mig og mit selvværd er forsvundet. Jeg havde aldrig forestillet mig, at Lego ville kunne give mig følelsen af at være noget, bygge noget, skabe. Men det kan det! Jeg er en skaber. Jeg er noget eller nogen i de timer, jeg bygger. Her er jeg ikke syg eller pt punktum. Jeg er konstruktør af intet mindre end Taj Mahal.”

Hos afs. C270V på Frederiksberg har de fået gang i ny aktivitet, der virkelig har givet selvværd, fællesskab og nyt mod. Motivationen og håbet er vokset hos flere patienter:

”Jeg har fået et værktøj, jeg kan tage med hjem. Jeg skal helt sikkert have Legosæt derhjemme – til at dæmpe angst.”

”Empowerment. I mangel af dansk ord. Sådan har jeg det nu. Tænk, at jeg kan sidde stille og koncentrere mig så længe. Og have lyst til at vende tilbage fra udgang for at bygge videre.”

”Vi er alle lige, mens vi bygger. Ingen er syge, ingen er patienter, ingen er personale. Vi skal bare have vores fælles projekt bygget færdigt. Sammen.”