Lego Technic er bare sagen

af maj, 2022

Lego 4
Lego samlet billede
Lego 4
Lego 2

Psykiatrisk Afdeling Esbjerg, Afsnit A

“Det var rørende at se samarbejdet mellem patienterne, smilene og glædet ved at skabe noget sammen.”

Når strikketøj og perler ikke er det rigtige, må man søge Håb i Psykiatrien om hjælp – og det fik de selvfølgelig. For når der er noget for enhver smag, så opstår der fællesskab og ren magi:

”Jeg havde slet ikke forestillet mig, at jeg kunne koncentrere mig om at bygge Lego, men da jeg først kom i gang, gav det mig en følelse af, at jeg kan mere, end jeg tror”

Psykiatrisk Afdeling Esbjerg, Afsnit A, søgte fordi mandlige patienter længe har forespurgt aktiviteter, som kunne give afledning fra sygdom og psykisk smerte, og som ikke var strikketøj, perler eller tegning.

“Og da flere af vores patienter nævnte Lego, tænkte vi, at det var det helt rigtige kreative univers for vores mandlige patienter under indlæggelse.

Patienterne fik selv lov til at vælge, hvilken slags Lego, det skulle være, og valget faldt på Lego Technic.

Da kasserne med Lego kom, gik der ikke længe, inden den første kasse var pakket ud og efterhånden kom flere og flere patienter ud i fællesrummet og ville være med. Det var rørende at se samarbejdet mellem patienterne, smilene og glædet ved at skabe noget sammen.

Det var tydelige at mærke, at aktiviteten gav patienterne en følelse af kontrol, autonomi, at glemme tid og sted, og herved opnå en pause fra egne sindsstemning samt ro ved at have kontrol over egen opmærksomhed. Det er også dette patienterne selv nævner, når vi spørger dem om, hvilken betydning det har, at de kan bygge Lego under indlæggelsen”:

”En god måde at være sammen med de andre patienter på, når man har det svært med sociale relationer”

”Jeg fik for en stund en pause fra sygdom og behandling og ja, jeg var træt efter at have bygget Lego et par timer, men træt på den gode måde”

”En sjov aktivitet som samtidig er udfordrende, og som jeg helt klart vil gøre brug af, når jeg bliver udskrevet”