Havespil er bare lige sagen

af maj, 2022

Tegning af ansigter
Kegler i gård
Spil 1
Bænk
Spil 2
Spil 3
Tusch

Svendborg P1 og P2

På en helt almindelig tirsdag modtog vi dette fantastisk og hjertevarme brev fra en patient på P1 i Svendborg:

“Brev til Håb i Psykiatrien

Havespil er bare lige sagen, det giver sjov og leg på en fliseterrasse som ellers bare ville være en kedelig fliseterrasse. Nu er den forvandlet om til spillehjørne, med bowlingbane, petanque bane, klodsmajor, fire på stribe og meget mere. Det giver samvær på en sjov måde med andre indlagte og personale og selv den mest triste ender som regel med at smile. Hvem ville ikke blive glad for en gang havespil i et dejligt vejr.

Vi kan være to, vi kan være 5 om et spil og bedst af alt, vi har noget sjovt til udeleg, så man ikke bare sidder og stirrer ud i luften. Især når man er på en lukket afdeling, så er der ikke ret meget som giver sjov. Men gigant klodsmajor det er sjovt og udfordrende, og bedst af alt kan man sidde og spille med der, men man kan også bare være kreativ og så bygge med klodserne eller stille dem op som domino brikker og så skubbe til dem hygge tidsfordriv.

Hvem har ikke brug for at komme ud i godt vejer og blive glad af noget så simpelt som en gang stigegolf – det ikke hver dag det er tilladt at kaste med tingene.

Man skal være taknemlig for de små glæder i livet og de spontane øjeblikke. Det er som regel dem vi mindes når vi tænker tilbage på noget. Og fællesspil i psykiatrien får en til at smile, for hvem forbinder havespil med psykiatri? – jeg tror på hygge og nærvær hjælper folk som har det svært og ikke kun medicin. Men sjov, leg, nærvær og frisk luft kan også noget.”

(Afs. P1 havde søgt Håb i Psykiatrien om en donation til havespil og kreagrej)