Påske giver kollegafølelse

af apr, 2022

håb i psykiatrien påske ROPS
håb i psykiatrien påske ROPS

Det Opsøgende Retspsykiatriske Team, Psykiatrisk Center Sct. Hans

Patienterne takker Håb i Psykiatrien for jeres flotte donation til muliggørelsen af, at vi torsdag den 31. marts 2022 kunne mødes til et socialt påskearrangement uden, at det var af behandlingsmæssige årsager. Det er vigtigt både for patienterne og personalet, at vi kan lave meningsfulde aktiviteter, herunder arrangementer udenfor åbningstid og mødes som værter/gæster og ikke som vanligt som patient/personale. Vores sociale arrangement havde ikke været muligt uden jeres store hjælp.

Jeres donation blev brugt til et helaftensarrangement med lækker mad fra Gaudium med alt, hvad hjertet begærer. Vores gæster mødte op til et veltildækket bord og en påskegave. Vi havde en rigtig hyggelig aften med stort sammenhold, meningsfulde samtaler, hvor nye og gamle venskaber mødtes.

Flere af vores gæster opfordrede til, om vi ikke snart kunne mødes igen til et socialt arrangement. Personalet vil gøre vores ypperste til, at vi i fremtiden får mulighed for at lave lignende arrangementer & ture, da det har en meget stor værdi. En gæst sagde, da arrangementet skulle slutte: ”Kan vi ikke nok blive lidt længere”. En anden: ”Det er ligesom at være til personalefest på en arbejdsplads”. En tredje sagde til sidemanden, da denne skulle hjem: ”Du går ikke før mig, vi skal følges ad” og så trak aftenen lidt længere ud. Vi har efterfølgende fået meget taknemmelige tilbagemeldinger for det hyggelige arrangement og det kan vi kun sige er gengældt.

Vi ved af erfaring, at det gør en stor og vigtig forskel for patienternes og personalets relation, at vi mødes udenfor den retslige foranstaltning og behandling. Arrangementer som ovennævnte er medvirkende til at opbygge og vedligeholde den gode relation imellem patient/personale. Vores sundhedsfaglige arbejde er ofte udfordret pga. den retslige foranstaltning, Vi står med en behandlingsdom og medicin i den ene hånd og vores medmenneskelige værdier og ildsjæle i den anden. Sidstnævnte er desværre ikke den, vi kan imødekomme som 1. prioritet, men det er denne, som er medvirkende til at skabe lidt bedre balance på vægtskålen i forhold til relationen og behandlingen. En af vores fineste opgaver er at skabe et trygt rum for vores patienter, så længe de er underlagt en retslig foranstaltning og er tilknyttet vores team. Vægtskålen har været ulig fra start af, da patienterne er tilknyttet vores team ufrivilligt men personalet er her frivilligt.

En stor del af vores patientgruppe har pga. deres behandlingsdomme, deres sygdomskompleksitet, manglende ressourcer, stigmatisering fra samfundet samt sociale udfordringer, ikke de samme muligheder eller ressourcer til det samme liv som størstedelen af befolkningen og derfor sætter vi en stor ære i, at vi kan mødes som ligeværdige mennesker.

Tak til vores patienter for, at I havde lyst til at bidrage til en hyggelig og sjov aften.