Normalitet henover julen

af jan, 2022

håb i psykiatrien 19.3 banko jul
håb i psykiatrien 19.3 banko jul
håb i psykiatrien 19.3 banko jul
håb i psykiatrien 19.3 banko jul

Åbent afsnit 19.3 på Gentofte – Psykiatrisk Center København

Kære Håb i Psykiatrien

Tusind tak for de tildelte midler, som vi, patienter og personale, havde stor glæde af i december.

Det startede jo med, at vi et par dage inde i december, hørte en lille nisse pippe om, at der var en patient på en anden afdeling, der havde ansøgt om penge, og at de på den afdeling spillede banko næsten hver søndag, og tilmed med gaver man havde lyst til at vinde. Straks tog vi det op på morgenmøder nogle dage i streg, hvor flere patienter kom med inputs til, hvad de kunne tænke sig pengene skulle gå til, og heldigvis gav det pote, og vi fik den glædelige nyhed, om at vi også kunne få penge at bruge i december. Så skulle pengene jo bruges, og interesserede patienter blev selvfølgelig igen spurgt til, hvordan og hvorledes. Der skulle selvfølgelig spilles Banko, et stort søndagshit på 19.3. Nogle patienter var med en tur i Netto og handle, nogle bidrog til indkøbssedlen, og andre gav deres inputs til et ”survival-kit”, der gav inspiration til julegaverne i gaveposerne. Men hvad nu med KRAM? De deltagende patienter lovede, at pengene hverken skulle gå til rygning eller alkohol, og kosten, ja spises skal der jo, og det smagte herligt. Motionen blev klaret rundt om juletræet og da nytåret blev danset ind.

A, som var indlagt noget af december nævnte, at hun oplevede muligheder for sådanne aktiviteter som et lille stykke liv, et lille stykke normalitet i hverdagen, som der er brug for når man er indlagt.

Tak for jer, og for at I ville bidrage til at give vores patienter på 19.3 en lidt hyggeligere december måned.