Jul med Snefnug

af dec, 2021

Snefnug B102 1
Snefnug B102 2

København B102

Mange holder jul med deres kære, mens andre holder det sammen med patienter og personale på landets psykiatriske afdelinger. På afdeling B102 er de så heldige at holde jul med Snefnug. Her kan du læse fortællingen om Snefnugs oplevelser den sidste tid.

“Vores ene terapi-kanin, Snefnug, havde fået en rift i øjet. Heldigvis opdagede nogle kvikke patienter, at øjet var rødt, og Snefnug kom afsted til dyrlæge.

Det var dog en større skade, som ville kræve intensiv behandling, hvis øjet skulle reddes. Det ville ikke være muligt for personalet at varetaget dette, da det krævede øjendråber 6 gange i døgnet, med 3 forskellige præparater hvor der skulle være 15 min. pause mellem hvert præparat, i min. 10 dage. Hvis øjet ikke kunne reddes, måtte Snefnug aflives, da det ville være smertefuldt for hende at leve med. Der var 50% chance for at medicinen ville virke, såfremt det blev givet korrekt.

Snefnug var til dyrlægen med patient E. og et personale. E. insisterede på, at Snefnug skulle have en chance og at hun ville være ansvarlig for behandlingen, selvfølgelig med hjælp og opbakning fra personalet.

  1. lavede et afkrydsningsskema, så alle kunne se om Snefnug havde fået medicin rettidigt. Når E. ikke havde mulighed for at give medicinen selv, aftalte hun med en anden patient eller personale, at de skulle give medicinen og sikrede sig at de vidste hvordan det skulle gøres.

Snefnug har været så tålmodig og rolig under alle behandlingerne.

I dag har Snefnug det rigtig godt, og øjet er helet fuldstændig. Dyrlægen var meget imponeret over indsatsen.

Snefnug nyder stadig at komme ind på værelset til patienterne, og særligt E. bliver slikket meget på hænderne, hvilket for en kanin er små kys.”

Der er ingen tvivl om at Snefnug har et stor plads i manges hjerter og det har været en oplevelse, ikke bare for Snefnug.

Patienterne siger:

”Det har været sjovt og spændende at se hele processen. Måske vil jeg uddanne mig til noget med dyr – fx dyrlæge eller dyresygeplejerske”.

”Det har været godt at have en vigtig opgave, og føle at jeg skulle noget vigtigt”.

”Det var dejligt at kunne gøre noget godt for en anden”

Vi ønsker alle på afd. B102 en glædelig jul sammen med Snefnug og de andre terapi-kaniner.