Bedre belysning giver flere muligheder

af maj, 2021

håb i psykiatrien ny belysning
håb i psykiatrien ny belysning
håb i psykiatrien ny belysning
håb i psykiatrien ny belysning

Psykiatrisk Center Glostrup, åbent afsnit 174

Vi har fået en belysning, der fungerer på alle tidspunkter af dagen, og hvor vores fællesstue er blevet meget mere rar at være i. Det er utroligt hvad vores nye lamper, og de områder, de er med til at skabe, betyder for at sygehusindretningen og dens stemning, træder en lille smule i baggrunden. Vi mødes mere end vi plejer og fordyber os i de forskellige spil vi har, som nu bliver brugt på ny. Vi har også malet en stolpe grøn i fællesstuen, som patienter og personale har valgt, fordi den grønne er en helbredende farve, og fordi vi syntes, at stuen fortjente noget ekstra, da vi havde fået alle de fine lamper op at hænge. Vi har også hængt malerier op, som nogle kreative patienter har stået for. Stuen er blevet en oplevelse, og vi tror, vi og vores sociale liv får det bedre af det. At lys, malerier, farver, planter skaber recovery.
 
 
Patientcitater:
“Det er blevet mere hyggeligt og rart at være i fællesstuen og det virker som om at der er mere rent her” kvindelig patient.
“Nu er det ikke bare fjernsynet der kører” mandlig patient
“Lamperne er sådan nogen, jeg selv ville købe. Måske har jeg sådan én derhjemme ”  kvindelig patient.