”Vafler til den store guldmedalje!”

af maj, 2021

haabipsykiatrien vafler  Ungdomspsykiatrisk Døgnafsnit Esbjerg

Ungdomspsykiatrisk Døgnafsnit Esbjerg

 Ungdomspsykiatrisk Døgnafsnit Esbjerg har taget deres nye køkkengrej i brug i deres nye køkken, hvor de unge har været fælles om at mestre vaffelbagnings-kunsten:

”Der skulle laves brændte og saltede mandler og bages vafler til hygge i afdelingen. De unge fandt opskrifter og fandt det, der skulle bruges og gik i gang. Der var masser af snak i køkkenet, og de unge meldte hurtigt ind på, hvad de ville lave.

Der blev snakket, mens vi ventede på, at vaflerne blev bagt, og de unge kommenterede, at de syntes, at vaffeljernet blev for varmt, når de skulle tage vaflen ud. Vi bagte vafler til den store guldmedalje, og det duftede i hele afdelingen og videre ud i huset, så vi fik mange forbi, der kommenteret den dejlige duft. Lige pludselig satte vaffeljernet sig fast, og vi kunne ikke få vaflen ud, og den var i stykker. De unge syntes nu heller ikke, at den var god, og den tog for lang tid med at bage dem. Vupti så kørte personale over og byttede den til et dobbelt vaffeljern og en panini-toaster, og dette var succes. Den fungerede bare, og vi fik vafler til senmåltid, og det var de unge glade for. Patient grinede, og sagde at det faktisk var held i uheld, at den gik i stykker, og at den anden var meget bedre. Patienten syntes, det havde været 2 hyggelige timer i mestring, og vil gerne være med en anden gang.

Patient syntes, det var så nemt at lave mandlerne i air-fryeren, og at de var vild gode både de saltede og de brændte mandler. Personalet fortalte at air-fryeren, skulle vi også bruge, når vi 1. gang i mdr. skulle lave varmt mad og til senmåltid en gang i mellem.

Patient syntes, at det var en nem måde at lave mad og snaks på.”