Lyden af påske

af apr, 2021

håb i psykiatrien Åbenrå påske musik
håb i psykiatrien Åbenrå påske musik
håb i psykiatrien Åbenrå påske musik
håb i psykiatrien Åbenrå påske musik
Transportabel højtaler anvendes på integreret afsnit i Åbenrå til både rolige musikalske stunder og til fællessang, som bringer smil frem. Muligheden for at lave perleplader er kilde til fornyet glæde, læring og mestringsstrategier:
”Højtalerne bliver blandt andet brugt af musikterapeuten til ”guidet afspænding med efterfølgende lille musikrejse”. I fællesrummet bliver højtalerne brugt til vores daglige morgensamling. Men også til musiklytning i andre sammenhænge, som f.eks at ligge i kuglestolen med dejlig musik tæt på. Til den daglige morgensamling bruger vi ofte højtalerne, når vi synger fællessang. Denne dag sidder en af patienterne meget passiv og ønsker ikke at synge med. Ergoterapeuten spørger, om hun har forslag til et nummer vi bare kan lytte til. “Ja, hvis vi kan høre Kim Larsen”. Musikken inspirerer flere af personalet til at danse og patienten sidder glad og smilende og kigger på. Flere dage efter husker hun, at det var noget hun satte i gang.”
”Jeg syntes det er fedt, at afdelingen har fået perler igen. Det er noget jeg også laver derhjemme. Det er noget, man kan lave alene på stuen eller sammen ude i fællesarealet. Man behøver ikke tale sammen imens, men ofte gør det det nemmere at snakke om alt muligt, når man laver noget kreativt. Det giver mulighed for at lære de andre at kende. Både de andre indlagte og personalet. De nye højtalere betyder også, at vi kan lytte til musik imens, hvis der er stemning for det.”
”Det er godt, at der er mulighed for at lave kreative ting på afdelingen. Det er noget, jeg bruger som mestringsstrategi, også når jeg ikke er indlagt. Det giver noget andet at snakke om og være fælles om. Vi kan snakke og pjatte eller være sammen i stilhed, når vi hækler, tegner eller lægger perler. Jeg er god til at hækle, og der var en anden patient, der gerne ville lære det. Det var der mulighed for, fordi der er hæklenåle og garn i afdeling. Det var hyggeligt også at lære fra sig.”