Grillfrokost en sensommerdag

af sep, 2020

HÅb i Psykiatrien Ø3 grill frokost
HÅb i Psykiatrien Ø3 grill frokost
HÅb i Psykiatrien Ø3 grill frokost
HÅb i Psykiatrien Ø3 grill frokost

Psykiatrien i Roskilde, lukket afsnit Ø3

Indvielse af den nye gasgrill.
-På den sidste varme sensommerdag i september.

 

Indvielsen foregik onsdag d. 23 september. Denne dag blev afsat til grillfrokost, for at udnytte en af de sidste skønne solskinsdage denne sommer.
Dagen inden besluttede vi, sammen med patienterne, at vi ville grille kyllingespyd og forskellige grøntsager. Derudover skulle der være brød og råkostsalat til.

Om formiddag gik turen til Fakta, her sørgede vores 2 social- og sundhedsassistent elever og et par patienter for at handle ind. De returnerede med to store indkøbsposer fyldt med mad, som nu skulle tilberedes. Grillspyddene blev lagt i blød, og der blev snittet salat og grøntsager. Herefter blev kyllingespyddene anrettet med squash, aubergine, løg og kylling -efter alle grillkunstens regler!

Der blev tændt op i grillen 11.30 – Gasgrillen var naturligvis varm og klar på splitsekunder – Så var det bare at komme i gang med at få grillet noget frokost til os alle. Imens personalet grillede spyd og brød, dækkede patienterne bordene.

Der blev dækket op ved små borde spredt rundt omkring i vores store have. Derved var der mulighed for at sidde sammen med andre, men også mulighed for at sidde i mindre grupper eller for sig selv – alt sammen med mulighed for at kunne holde afstand selvfølgelig. Det viste sig at være en god idé, og der var flere der nød at deltage.

Vejrudsigten holdt stik, så der var mange patienter der sad rundt omkring i haven og nød vejret samt duften fra grillen. For nogle patienter var det første gang de prøvede at grille, for andre var det længe siden – men de fleste så interesseret til.
Jo mere duften spredte sig i hele haven jo flere, både personaler og patienter, blev tiltrukket af duften.

Afsnittets overlæge deltog også i arrangementet og kom med en bemærkning om at det var dejligt at være sammen med patienterne på en mere afslappet social kontekst, end hun normalt var sammen med patienterne på.

Flere af patienterne sagde spontant, at det havde være en rigtig hyggelig dag.

Vi er meget glade for gasgrillen her på afsnittet og glæder os til at nyde godt af den på varme dage i den skønne have.

De bedste hilsener fra, 

Patienter og personale på afsnit Ø3 Roskilde