Vi vil så gerne fortælle

af maj, 2020

AFD 24 – Lukket ældrepsykiatrisk afsnit i Ballerup

Forskønnelse af haven.
Vi vil rigtig gerne fortælle om den dejlige håndsrækning, vi fik fra Håb i Psykiatrien, da vi var så heldige at modtage en donation til forskønnelse af vores have på vores lukkede senge afsnit i Ballerup.
Tanken var at give vores ældre indlagte patienter noget kønt at se på og dufte til.
Så vi købte planter, som vi kan have glæde af i mange år. Forskellig stauder, frugt træer, jordbær og pryds planter og rigeligt af sommer blomster.
Vi indkøbte Plantekasser, plast krukker og nogle få redskaber til vedligeholdelse.
Stor var begejstringen da planterne ankom :-)))
En patient kunne næsten ikke vente, der skulle plantes og arrangeres med det samme.
Der var tre som straks greb skovl, træer og grensaks. Der blev livligt talt om hvor i haven det bedst kunne betale sig at plante. Tanken var at få en del af haven i spil, som i forvejen var lidt forsømt.
Dejligt at se at en af de patienter der næsten aldrig forlader sin stue, var den der tog føring og var mest aktiv i forskønnelse af haven.
Vi har nu fået en ny have, med planter der er en fryd for øjet, vi glæder os til kirsebær, æbler og pærer, jordbær mm.
Af kommentarer fra patienterne er :
“Jeg er glad for få afledt mine tanker, når jeg laver noget i haven tænker jeg på noget andet end de tunge tanker”
“En anden patient har givet udtryk for at små opgaver som at vande haven, giver en følelse af at normalitet, da patienten også har en have derhjemme.”
Haven giver os noget fælles at tale om. Der kommenteres på om der nu snart kommer regn eller om der skal vandes. Vi har placeret hvilestole rundt omkring i haven og der opfordres ofte til en lille gåtur i haven.
Vores patienter er ofte uden energi og en del af behandlingen er at motivere til bevægelse, hvilket haven giver anledning til, især nu hvor den har fået en tiltrængt forskønnelse.
Tusind tak for det til Håb i Psykiatrien.