Café for unge i OPUS forløb

af apr, 2020

håb i psykiatrien opus cafe
håb i psykiatrien opus cafe

Forberedelse til ny OPUS café i corona-tider

 Vi er i de forberedende stadier til at åbne et nyt café-tilbud til vores unge mennesker, som går i behandling i OPUS på Amager. Det er tænkt som et fristed med fokus på at møde ligesindede i et uformelt miljø og lave aktiviteter i fællesskab som bl.a. hjælper til at bedre og træne sociale færdigheder, bryde social isolation, få kendskab til og benytte diverse sociale væresteder i byen, at tale om at komme sig fra psykisk sygdom, at spille spil, holde workshop/foredrag, at drikke kaffe/thé sammen osv.

Caféen skal køres af vores helt eget hold af dedikerede, flittige og hjertevarme frivillige, med brugerbaggrund i psykiatrien, som alle bringer noget helt særligt med til caféen og de unge.
Vi havde egentligt glædet os til en åbning af caféen i april/maj, men det er nu desværre blevet udskudt pga corona-virus ☹ Ligesom alt vores gruppeaktivitet er pauseret for nuværende, må vores frivillige desværre heller ikke komme i ambulatorierne i denne periode. Vi kan desværre heller ikke tage billeder af caféen og sende til jer, da lokalet for nuværende er taget i brug som en del af corona-beredskabet.
Men derfor har vi stadig gjort alt hvad vi kunne for at være klar med caféen så hurtigt som muligt, så de unge mennesker kan få glæde af den lige så snart dørene åbner for alvor op igen. Vi har købt ind til diverse aktiviteter, såsom: bagning og andre aktiviteter i køkkenet, brætspil, kort og terninger, klippe/klistre og lime, tegning og maling og sjov med perler. Desuden har vi købt en masse inventar (særligt til det tomme køkken i form af grøntsagsskræller, urteknive, juicer osv) og pynt til caféen (f.eks potteplanter til de planter vi har fået af folk), så den er blevet mere hjemlig og hyggeligt.

Alt dette er købt med midlerne vi har fået fra Håb i Psykiatrien, så mange tak for det – vi kunne ikke have gjort det uden jeres støtte!

Vi håber at vores frivillige og unge mennesker i behandling hos os meget snart kan få glæde af det ?

Kærlig hilsen OPUS Amager