Noget positivt sammen – på afstand

af apr, 2020

Åbenrå integreret afsnit 61/63 var hurtige til at søge støtte og få indkøbt covid-19 mulige kreating til afsnittet og de skriver: Tak for de tildelte midler. Det var tiltrængt i denne tid med social distancering og aflyste fællesaktiviteter.
Patienterne har nu fået mulighed for at lave mange forskellige kreative ting. Der bliver hæklet figurer og grydelapper. Strikket strømper og huer til vinteren, det er godt at være forberedt.
Nye farveblyanter og mandala skabeloner har sat gang i tegnelysten både på de åbne og lukkede afsnit, til stor glæde.
Det var et patientønske at kunne knytte armbånd og nøgleringe hvilket I nu har muliggjort, det er vi meget taknemmelige for, både patienter og personale.
Vi har 2 kreative ergoterapeutstuderende der har udarbejdet en plakat der er blevet sat op forskellige steder i afsnittene. Det er med til at synliggøre de nye muligheder for patienter, afløsere og fast personale.
På det ene billede ses 2 fra personalet demonstrere hvordan vi er sammen uden at være for tætte på hinanden.

Patientudtalelser:
Det betyder meget for mig at der er alternativer til at se fjernsyn hele dagen. Det ville blive for kedeligt. Det er både hyggeligt og en god måde at holde hjernen i gang at f.eks. ligge puslespil, strikke eller spille et spil. Det er aktiviteter vi kan lave sammen uden at have tæt fysisk kontakt.
I denne her tid, hvor mange af fælles aktiviteterne er aflyst, er det dejligt at have mulighed for at lave mere individuelle aktiviteter. Det er godt at kunne holde hjernen i gang med at lave armbånd eller hækle. Dette er også noget jeg kan lave derhjemme. Jeg kan godt lide at være kreativ, det hjælper med at lede mine tanker hen på noget positivt i en tid hvor det kan være en udfordring.
Det er dejligt at der er mulighed for at lave flere forskellige kreative aktiviteter på afdelingen. Det giver mig mulighed for at prøve nye ting uden selv at skulle anskaffe alt muligt som jeg så måske ikke får brugt. Jeg bruger disse aktiviteter som en slags terapi og til at finde ro, og så er det godt tidsfordriv hvis dagen bliver for lang.