Ny lyd i musikterapilokalet

af dec, 2019

Psykiatrisk Center Amager

Imellem to lukkede afsnit på Psykiatrisk Center Amager ligger et lille musik- og musikterapilokale. Her er der klaver, percussioninstrumenter, elektrisk trommesæt og nu også en elektrisk guitar samt forstærker, som Håb i Psykiatrien har gjort det muligt for os købe.

Ofte bliver der på afsnittene indlagt patienter, som kan spille musik og som finder en glæde og lettelse i at kunne trække sig til musiklokalet sammen med musikterapeuten og spille på instrumenterne. Her kommer el-guitaren til sin ret. Vi har længe haft op til flere akustiske guitarer, men følelsen af at blæse power-akkorder eller en guitarsolo ud gennem en forstærker giver en hel særlig energi.

Ligeledes er her ofte patienter, som aldrig har spillet musik, men som synes, at det kunne være spændende at prøve kræfter med el-guitaren og/eller få noget undervisning herpå.

Vi er utroligt glade for det nye instrumentmedlem af vores musiklokale, som for mange af vores patienter tilbyder en pause under indlæggelse. Sidst men ikke mindst håber vi, at el-guitaren på et tidspunkt vil kunne gøre det muligt at lave et lille patientband ?