Der jules også for de farligste

af dec, 2019

Julekoncert og julefrokost på Sikringen Slagelse

Danmarks farligste psykiatriske patienter er indlagt på Sikringen i Slagelse. Og det er helt klart nemmest ikke at afholde en fælleskoncert for dem efterfulgt af julefrokost. Men, det afholder ikke personalet i at tage denne opgave på sig og sikre en stor oplevelse og sikker aften for alle. Nogle få hyggetimer, som tilnærmer sig normalitet. Få et indblik via denne fantastiske og tankevækkende beretning:

“Der er i Sikringens personalegruppe gjort et kæmpe forarbejde, for at få planlagt arrangementet.
Pt. og personale havde sammen forberedt dagen med at lave opslag til arrangementet, for at gøre det synligt for alle.
Dette medførte til, at der blev talt meget om det at deltage. Dette for at patienterne fik en forståelse for, at det blev regnet som en del af behandlingen her på Sikringen.
Vi formåede at samle 23 af 30 patienter til koncerten, men 1 af dem måtte sige fra i sidste øjeblik.
Al Sikringens personale var indkaldt til at være på vagt, så i alt var vi 113. Dette fordi, der i forbindelse med vores patienters aktiviteter, skal en meget stor sikkerhed til.
Koncerten startede kl. 17.00.
Hvor Klaus Rokkedal og Asbjørn Hansen spillede musik i lige godt en time.
Patienterne nød synligt at deltage, klappede og sang med – nogle blev meget berørte over musikken. Andre kommenterede musikken lidt, og havde lidt spørgsmål til musikken.
En enkelt skulle end dog have autografer.

Efter koncerten blev der holdt fælles julefrokost, fordelt på de 3 afsnit på Sikringen.– bordene var dækket af personaler og patienter i løbet af eftermiddagen og der var indkøbt juleplatter til alle.
Patienter der ikke normalt har fællesskab, havde fået lov til at spise i fællesskab, da vores sikkerhed var i top, i forbindelse med, at alt personale var indkaldt.

Dagen efter var koncert og julefrokost det store samtale emne – alle patienter havde positive kommentarer til både musik og mad, og syntes at det havde været en rigtig god aften.

Det har været en glæde for personalet på Sikringen at kunne være med til at kunne give Sikringens patienter en dejlig oplevelse.
Det har været muligt, ved at Håb i Psykiatrien har givet et beløb, der dækkede musik og drikkevarer i forbindelse med vores årlige julefrokost.
Men selvfølgelig også personalets velvillighed.

Under normale forhold, er vi jo kun det personale tilstede, så hverdag og sikkerhed kan opretholdes.
De fleste patienter på Sikringen er indlagt i mange år, og nogle patienter er isolerede på deres stuer.

Men takket være jeres fond, så har vi kunnet inddraget patienterne til at være lidt med i planlægningen og deltagelse i arrangementet.
Da de godt kan være meget afvisende og utrygge ved nye ting, og mange mennesker. Men p.g.a. at deres faste kontaktpersoner, og de mennesker de er trygge ved, var til stede, fik de den tryghed der gjorde at de kunne deltage, og få en god oplevelse.

Og de glæder sig allerede til næste arrangement, hvis vi igen skulle få den mulighed.
Det kan godt virke som meget lidt inddragelse af patienter, men i vores ” verden ” er det stort, at kunne få motiveret 22 patienter i et sådan et arrangement.

Vi har medsendt nogle få billeder af opsætning, udsmykning og musikere.
Da, vi ikke må vise billeder af vores pt.

VH
SL15
Sikringen Slagelse.

Billederne illustrerer de faste pladser og de op til tre personaler bag hver patient – og en meget fin pyntet sal!