Julemarked for alle

af dec, 2019

Rigshospitalet Psykiatrisk Center København

På afdeling 6221 åbent almen på rigshospitalet, er personalet meget glade for jul. Denne glæde var grundlaget for ideen om at arrangere et stort julemarked for patienter på afdelingen og de andre afdelinger på RH, for at dele og give denne glæde videre til vores patienter. Ideen om et julemarked blev en realitet, da vi kunne få en donation fra ”Håb i psykiatrien”. Herefter startede den store planlægning, personalet udviste stort angement, der blev handlet i Tyskland, klargjort kagedej med videre, lavet sanghæfter og forberedt jule quiz.

På dagen var næsten hele plejegruppen på arbejde, både for at kunne nå alle opgaverne, men også forbi samtlige personaler, havde et stort ønske om at være en del af dagen. Der blev gjort forskellige boder klar med hjælp fra patienter, der var boder, hvor man kunne klippe klister, lave appelsiner med nelliker, boder hvor man kunne bage jule småkager og lave konfekt. Boder hvor man kunne få gløgg, vafler, æbleskiver og brændte mandler. Derudover var der fælles julesang og der blev afholdt en jule quiz, med præmier til første, anden og tredje pladsen. Alle 21 patienter fra afdelingen var ude og deltog aktivt til julemarked, nogle var med fra forberedelsernes start og helt til slut, andre var med i det omfang de kunne overskue. Derudover var der patienter fra de andre fire afsnit i huset og en tidligere patient var kommet og hjalp med at lave brændte mandler. Der var stor tilslutning og god stemning hele dagen, en del af den gode stemning blev skabt af julemusik, som vi kunne spille ude i miljøet, på vores nye højtaler, som vi har kunne købe for penge fra ”Håb i psykiatrien”. En patient kommer efterfølgende og aflevere en seddel, hvor hun bl.a. skriver ”Et overvældende julemarked, så højt niveau, boder hvor der blev lavet hjemmelavet godter, det var overalt og jeg nød det i fulde drag, også selvom jeg havde det svært. Til aften sidder glæden stadig i mig. Tusind tak! Sådan noget løfter niveauet både på afdelingen og i sindet”. En anden patient udtaler ”Det er så hyggeligt, det må i gøre til en tradition hver jul”.