Et berigende orangeri

af dec, 2019

Afsnit 174 Glostrup

Vi fortsætter den gode beretning fra Orangeriet på afsnit 174, for de bruger rummet til endnu flere ting:
 
Koncerter
Vi afholdte et sommerarrangement, hvor en patient spillede tyrkisk guitarkoncert for personale og medpatienter. Det var primært improvisationer, som afspejlede musikerens egen sindstilstand. Jeg interviewede ham, hvor vi fik præsenteret instrumentet og den unikke spillestil. Der var ca. 20 tilhørere, der fik serveret varm kakao og boller.
 
Patienter og personale var også mødt op til koncert sponsoreret af Håb i Psykiatrien med den unge singer-songwriter Stephanie Marie Meincke Kastrup , der spillede sange fra eget repertoire til vores julefrokost. Stephanie fortalte, hvordan hun bruger musik til at give udtryk også til egne oplevelser af angst og hvordan det faktisk kan inspirere hende til skrive sange. Den positive vinkel var der mange, der lyttede til.
Koncerter er en del af vores strategi i at give patienterne nogle oplevelser, man også får i det almindelige liv og som afbræk i den trivielle dagligdag på en psykiatrisk afdeling. Ved at give patienterne nogle positive oplevelser, der peger i retning af, hvad et sundt og normalt liv indeholder. Og at de selv skal stole på egen kreativitet, når lysten til at udtrykke sig melder sig.
 
Oplæsninger
Vi har også afholdt digtoplæsning med digteren Johnny Frederiksen, der har udgivet to digtsamlinger som knytter an til digterens egen oplevelse af psykisk sygdom gennem voksenårene. Der var en særlig genklang hos flere patienter både under oplæsningen og i interviewet efter oplæsningen. De ca 15 fremmødte stillede spørgsmål fra salen. Der er flere der efterfølgende skriver digte i vores bogtime. Vi har flere oplæsninger i vente.
 
Tak for al den gode inspiration fra 174! Håber at høre mere fra jer…