Operation Red Stampe

af dec, 2019

Børne og unge sengeafsnit B102 Bispebjerg

Og inden jul skal vi da også have reddet Stampe – for Stampe er vigtig! Stampe forstår nemlig altid alting.

Operation ”Red Stampe”
“På B102, afdeling for børn og unge med spiseforstyrrelser på Bispebjerg, har vi to skønne kaniner, Stampe og Snefnug. Kaninerne er meget tamme, og nyder at være inde på stuerne hos patienterne, hvor de hjælper med at skabe ro og hygge hos patienterne og de pårørende.
En dag opdagede en af patienterne, at Stampe havde fået en grim knude i nakken. Stampe blev set af en dyrlæge, som konkluderede, at knuden enten skulle fjernes, og ellers måtte Stampe aflives, da der ville gå betændelse i knuden, og Stampe ville blive syg. Tanken om at skulle undvære Stampe var ubærlig, både for patienter, personale og ikke mindst Snefnug, som er rigtig glad for Stampe og ville blive meget ensom uden hende. Stampe er den ældste kanin, og har lært Snefnug hvordan man er en dygtig terapikanin, og ikke mindst hvordan man hopper op op ned af vindueskarmen, bryder ud af løbegården og andre vigtige kaninskills.
Heldigvis fik vi hjælp fra Håb i Psykiatrien, og Stampe kom afsted til dyrlægen.
Knuden blev fjernet og er sendt afsted til analyse. Stampe er ikke syg og har ikke ondt.
Snefnug var rigtig glad for at få Stampe hjem igen, selvom hun ser lidt sjov ud med den bodystocking, som hun skal have på indtil stingene skal fjernes.
Patienterne og personalet tilser Stampes sår hver dag og giver masser af godbidder og nus.
Stampe siger tusind tak for hjælpen og ønsker alle en glædelig jul.
De bedste hilsner fra Stampe, Snefnug, patienter og personale fra B102. ”