Improvisationsmusik

af okt, 2019

Psykiatrisk Center Amager på Sindets Dag 2019

På Sindets Dag d. 10. oktober forsøgte de sig med improvisationsmusik på Psykiatrisk Center Amager, og hvor er det både modigt og spændende:
Vi mødtes i musiklokalet, hvor der var stillet instrumenter op og gjort klar. Der var trommesæt, elguitar, bas, xylofon, cello og en masse percussion.
Vi roterede rundt mellem de forskellige instrumenter, men efterhånden fandt vi hver især noget, som vi syntes fungerede godt. En var god til at synge, en anden var god til at spille bas, en tredje havde optur over at spille klaver eller xylofon, og så længe vi lyttede til hvad hinanden spillede, så gik det faktisk helt af sig-selv. De to timer gik meget hurtigt, og det var næsten svært at forlade rummet igen, for det var som om vi havde skabt noget liv sammen, en lille verden af toner, som vi allesammen gerne ville ta med hjem, og måske gjorde vi netop det – tog det med os hjem. Det føltes sådan.

Alle tror at improvisations musik er noget svært noget – både at spille og lytte til. Men i dag demonstrerede vi at det ikke behøver at være sværere end at lave mad eller gå en tur i skoven og lytte til naturens lyde.