Sommerfest på åbent psykose afsnit Frederiksberg

af jun, 2019

Personalet skriver:
“Så fik vi afholdt sommerfest på afdeling C100 frederiksberg psykiatrisk afdeling, og det var en super god dag.
Vi gik i gang med forberedelserne dagen før, hvor tre patienter og jeg gik ned og handlede til festen.
På selve dagen (d. 27/6) gennemgik vi dagens program for festen til morgenmødet, samt frokost menuen som stod på: 
• Tomatsalat med pinjekerne og græskarkerner.
• Jordbærsalat
• Kartoffelsalat
• Kyllingespyd m. grøntsager
• Pølser og brød
Vi lavede kander med citron og agurkevand til maden.
Kl. 10 startede 6 af patienterne og jeg med at lave de lækre sommersalater til god sommermusik. Kl. 11 fik vi tændt op i grillen, og kl. kvart over 12 kunne vi sætte os uden for og nyde maden. Efterfølgende var der kongespil i haven.
Patienterne sagde at det var ”fantastisk at lave noget helt almindeligt”, og at ”føle sig normal”. Derudover gav de udtryk for at det var skønt at bruge kompetencer under madlavningen, som de ikke får brugt når de er indlagt. Patienten der stod for at grille og som har haft svært ved at igangsætte aktiviteter, stod selvstændigt og styrede grillen med stort smil på læben. Der blev grint og joket på køkkenholdet, og stemningen var bare generel god hele dagen.
Det var en forrygende dag, hvor er vi taknemmelige for støtten. “