19.1 Køkken på hjul – fælleskab på hjul

af maj, 2019

Kreativ løsning, når man ikke har et rigtigt køkken

“Hver uge har patienterne mulighed for at deltage i gruppen ”det rullende køkken” med formål at give deltagelse i fællesskab, lære og undervise hinanden i madlavningskundskaber samt vedligeholde gamle vaner og rutiner. Patienterne har indflydelse på hver uges ret og de som har udgang, har mulighed for at være med i hele processen fra indkøb til færdig ret. Det rullende køkken er med til at øge empowerment, aktiv deltagelse, indhold i hverdagen og er med til at forebygge negative symptomer. På nedenstående billede bages der kage. Det rullende køkken er i denne aktivitet rullet ind i fællesstuen med henblik på at gøre gruppen åben og indbydende med dufte fra de forskellige ingredienser. Duften af kage får skabt nysgerrighed hos patienterne og medfører mere aktivitet i fællesstuen.

Patienterne siger: ” Det er dejligt at lave noget som man var vant til at lave derhjemme”, ”Det er hyggeligt at lave mad sammen” og ” Det er dejligt at man kan have indflydelse på dagens ret”