Mad fra mit hjemland – Eritrea

af mar, 2019

På Righospitalet er en patient indlagt på lukket afsnit, som udtrykte et ønske i sidste uge: “Jeg vil gerne servere et måltid traditionel mad fra mit hjemland, som er Eritrea. Jeg vil fortælle patienter og personale om maden og jeg vil lære dem at spise med fingrene og høre musik fra Eritrea. Det betyder meget, at jeg kan vise dem, hvor jeg kommer fra og høre, hvad andre synes om maden. Det er svært for mig at være indlagt, og dette kunne være et lyspunkt.”

Med støtte fra Håb i Psykiatrien og hjælp fra personalet blev hans ønske indfriet i denne uge.

..og de beretter: Så fik vi mad fra Eritrea. Arrangementet var en stor succes; alle patienter, Fys, ergo og overlæge deltog. Vi blev introduceret til de forskellige retter og de modige spiste med fingrene. Patienterne havde glædet sig og var meget begejstrede, der blev helt stille, da vi begyndte at spise, så godt smagte det! Patienterne fortalte, dat det var et rart afbræk fra hverdagen og at det er rart at lave noget sammen hele afsnittet.
Den patient, der havde taget initiativet, synes at det var dejligt at få lov at præsentere noget fra sit hjemland for de andre patienter og personalet. En af de andre patienter er blevet inspireret og vil arrangere at vi skal lave pakistansk mad snart ?
Vi blev så mætte alle sammen, at vi måtte holde ”stille eftermiddag” ?