Tour de Psyk i Thorshavn

af okt, 2018

Sindets Dag i Thorshavn – åbent og lukket afsnit – 2 motionscykler

Sindets Dag, d. 10. oktober blev også markeret på Færørerne med støtte af Håb i Psykiatrien.
De indkøbte to motionscykler og afholdte Tour de Psyk:
Kvinde, 48 år indlagt pga depression, “det var sjovt at det blev en lille konkurrence imellem os patienter, hvor vi prøvede at cykle mere end den foregående havde cyklet – det var i en god ånd og det var motiverende, at det var for sjov og det gjorde, at man cyklede lidt længere”
Mand 22 år, indlagt pga. paranoid skizofreni, “De sagde at vi skule fejre de samlede kilometre med champagne, det syntes jeg var ret ok og derfor skulle vi da samle så mange kilometre som muligt. Så kunne vi se om de kom med den champagne…. Det var også fedt at der skete noget lidt anderledes på afdelingen”

Personalet: Vi på P40, som er den eneste psykiatriske sengeafdeling på Færøerne, med et intensivt og et åbent afsnit, er glade at kunne tilbyde og motivere vores patienter til fysisk aktivitet på selve afdeling. Vi har gennemført Tour de psyk med stor succes, hvor både patienter, personale og ledelse deltog. Patienterne var aktivt deltagende og kom med egne forslag, fx at gøre seriecykling, for at samle kilometre. Tour de psyk begyndte den 10.10.18 og endte 17.10.18, afsnittene samlede tilsammen omkring 450 kilometre på denne uge og dette blev fejret med blomster og alkoholfrie bobler.
Cyklen bliver dagligt brugt og patienterne flytter selve rundt med den, nogle vil have den foran tv´et og andre foran et vindue. Personalet har også været gode forbilleder og brugt cyklen.

Tak til P40 for at kontakte Håb i Psykiatrien og lave så skønne ting med patienterne. Og tak til patienterne for at dele deres oplevelser.