Maling med kunstmaler

af okt, 2018

Sindets Dag med kunstmaling i Ballerup

Rapportage fra SINDets dag i Ballerups ældrepsykiatri:
“Også for ældre sindslidende er der håb om smil på læberne og et gladere sind. Kunstmaleren Steen Moestrup havde samlet sine malergrejer og taget noget papir med, så patienterne og personalet kunne få lov at male sig gladere og smide hæmningerne for en stund. De fik til opgave at sætte farveklatter på papiret deres. Selv valgte de farver og pensler, vandet stod klart på bordet.
Der var meget uro til at starte med, men da først alle sad fordybet i deres maleri, så faldt der ro og tavsheden bredte sig i rummet. Bagefter fortalte de enkelte om deres maleri og processen med at male, hvad den gjorde ved deres indre dæmoner og stemningen var let og gav anledning til mange smil.
Friheden til at være sig selv og bare fordybe sig blev flittigt udnyttet af alle. Enigheden var at det kunne vi godt gentage. Vi opfordre “Håb i Psykiatrien” om at gentage eksperimentet, så flere kan blive gladere af at male.
Tak for en god dag.”

Opfordring noteret – og der kommer mere maling!!
Tusind tak til Steen for denne frivillige indsats