Klippekort til fitnesscenter

af jul, 2018

Nimbusparken – Psykiatrisk ambulatorie

Vi var så heldige at få bevilliget penge til klippekort i Fitness DK, så patienter tilknyttet ambulatoriet har mulighed for at afprøve motionsgruppen og måske på sigt vælge selv at blive medlem. Gruppen finder sted to gange om ugen og er bygget således op, at vi begynder med en konditionsdel med fokus på cardio træning på maskiner såsom cross-trainer, løbebånd, romaskine mv. Herefter låner vi en sal og laver fællestræning, hvor vi kommer alle større muskelgrupper igennem i bevægeapparatet. Fællestræningen er guidet af gruppeleder. Et medlem af gruppen skriver sådan her:

Jeg er urolig – jeg er meget meget urolig. Jeg har fået sovet, men det trykker/summer nede i maven og i mit hoved. Klokken er heldigvis blevet ni, så er der ikke så længe til kl. 10.00, hvor jeg skal afsted til fitness og mødes med de andre. Jeg vil få rystet meget af angsten af mig i samvær med dem – med snak, håndtryk og kammeratlige klap på skulderen og så vil jeg selvfølgelig få pulsen op og blive taget igennem øvelser af vores sygeplejerske og ergoterapeut og det kan også presse noget af angsten ud af kroppen.

Dette træningstilbud er unikt fordi det giver en helt særlig tryghed og dermed motivation til at komme afsted ud af døren. Og når træningen er slut, har man da i hvert fald haft lidt fred i sjælen så længe.

Hilsen fra en for hvem det betyder alverden at dette tilbud består